«Αρκουδοράχη» του Έντ Τόμας | Για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Share on:

Tο έργο «Αρκουδοράχη», του πολυβραβευμένου Ουαλού συγγραφέα του θεάτρου και του κινηματογράφου Εντ Τόμας, συστήνει στο ελληνικό κοινό η ομάδα ΠΥΡ. Η ομώνυμη παράσταση θα ανέβει στις 3 Μαρτίου, στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε μετάφραση Αργύρη Ξάφη, σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη και μουσική Θοδωρή Αμπαζή.

Σε ένα χωριό ερημωμένο και σβησμένο από σύνορα που χαράσσονται ξανά και ξανά, ένα ζευγάρι κρατάει ανοιχτό ένα χασάπικο που αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει. Η μνήμη είναι ο μοναδικός μηχανισμός επιβίωσης σε μια πραγματικότητα που αλλάζει βίαια και αμετάκλητα, ενώ εκείνοι αδυνατούν να την ακολουθήσουν. Ένας νεαρός άνδρας ζει μαζί τους, κομμάτι και αυτός της προηγούμενης ζωής τους, ενώ ένας άλλος μυστηριωδώς καταφθάνει στο μαγαζί μ’ έναν άγνωστο σκοπό.

Ο Εντ Τόμας συνθέτει με μια ιδιοσυγκρασιακή, αιχμηρή και ποιητική γραφή ένα post-apocalyptic τοπίο, όπου η σκιά ενός αόρατου πολέμου μεταμορφώνει τα πάντα και για πάντα, και δημιουργεί μια σύγχρονη και τολμηρή σπουδή πάνω στην απώλεια.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Γεωργιάδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Δέσποινα Κούρτη και Αργύρης Ξάφης.

Προπώληση εισιτήρίων ΕΔΩ  

Πηγή : protothema.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE