Χαμόγελα στο ΚΙΝ. ΑΛ. για την πρωτοφανή συμμετοχή στις εκλογές

0

Στο Κίνημα Αλλαγής που θα αναδείξει τον νέο αρχηγό του τρίτου κόμματος στη Βουλή είναι στραμμένοι σήμερα όλοι οι προβολείς του ευρύτερου πολιτικού σκηνικού

Τα πρώτα αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο αναμένονται μετά τις 23.00, μια και οι πάντες προεξοφλούν ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη – ενδεχομενως γύρω στις 250.000 ψηφοφόροι – κάτι που αν επαληθευτεί, θα οδηγήσει σε παράταση της ψηφοφορίας μετά τις 19.00, όπως έχει οριστεί από την ΕΔΕΚΑΠ.Πολιτικοί αναλυτές, δημοσκόποι, έμπειροι και κορυφαίοι πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα παραδέχονται άλλωστε ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την επομένη της κρίσιμης εκλογής, καθώς το «αποτύπωμα» του νέου αρχηγού στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν.Οι ίδιοι εκτιμούν δε ότι, παρότι στο «κάδρο» των δημοσκοπήσεων παραμένει κυρίαρχη η εικόνα της κυβέρνησης και «αδύναμη» η επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να αναβαθμίσει τη δική του, η κινητικότητα που παρατηρείται στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς δείχνει ότι το «διά ταύτα» της κάλπης του ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να επιφέρει κάποιες νέες μετατοπίσεις.

Πηγή :protothema

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην ValueNews | Μιλά για την εσωκομματική ένταση και τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.

0

Σε ενωτικό κλίμα, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της έντασης που σημειώθηκαν νωρίτερα στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή την διαδικασία επιλογής για την ηγεσία του και μίλησε για λίγους διαφωνούντες.

Σε συνέντευξή του στην ValueNews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, συμφώνησε με την θέση της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά ότι όσοι οδεύουν δεξιά και αριστερά οδηγούν σε διάσπαση και προέβλεψε εκλογές πριν από την ολοκλήρωση της 4ετίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις διαψεύσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κος Κεγκέρογλ0υ αναφέρθηκε και στις οικονομικές οφειλές των δύο Ευρωβουλευτών του Κινήματος, Εύας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι όπως πληρώνουν οι Βουλευτές πρέπει να πληρώνουν και οι Ευρωβουλευτές. Υποστήριξε ακόμη ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλύψει τις υψηλές οφειλές του νυν ΚΙΝ.ΑΛ. πρώην ΠΑΣΟΚ.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή: ValueNews.gr

Μητσοτάκης | Πρόταση για τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες – Δείτε Live την ομιλία του Πρωθυπουργού

0

Την πρόθεσή του να επισπευθεί η τρίτη δόση του εμβολίου καταθέτοντας σχετική πρόταση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής στην παρέμβαση του για την τροπολογία που κατατέθηκε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

«Έχω ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά. Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν», σημείωσε χαρτακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι «εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια» και πρόσθεσε ότι δεν εγείρεται κανένα συνταγματικό ζήτημα. 

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας σε κατηγορίες εργαζομένων, σημείωσε ότι «δε γεμίζουν οι ΜΕΘ από στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Από ηλικιωμένους γεμίζουν». 

Πηγή:skai.gr

Ανδρουλάκης | Στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα – «Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους “επίμαχους διαλόγους”»

0
Ν.-Ανδρουλάκης:-Καταδικαστέα-τα-επεισόδια-κατά-Κασσελάκη-στη-Θεσσαλονίκη-από-κουκουλοφόρους

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με δηλώσεις του πριν ξεκινήσει η ΚΟ του κόμματος.

«Στο ερώτημα που πλανάται «αν υπάρχει αντιπολίτευση», το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου.
Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ζήτημα των Τεμπών τονίζοντας:« Βεβαίως, δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών.
Τα επαναλαμβάνω: Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Γι’ αυτό, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.
Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο κατώτατος μισθός έπρεπε να είχε αυξηθεί καιρό τώρα. Όμως, η ονομαστική αύξηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και τις ανισότητες γιατί πολύ απλά ο πληθωρισμός καλπάζει. Όταν λοιπόν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός τα τελευταία χρόνια 20% αλλά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κατά 32%, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια, τα καρτέλ και όσους δεν επιτρέπουν μέσα από την κερδοσκοπία και την απληστία τους να αποκλιμακωθούν οι τιμές. Η Νέα Δημοκρατία και σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα κάνει επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη μετά την ομόφωνη καταδίκη της Πισπιρίγκου | “Αποδόθηκε τιμωρία”

0

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από τα δικαστήρια πριν λίγο ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά την απόφαση για επιβολή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκοτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας, με τον πρώην σύζυγό της καταδικασθείσας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, να αισθάνεται δικαίωση.

Για αυτό το λόγο όπως είπε ο συνήγορος του Δ. Καράμπελας έχει διαχωρίσει εδώ και δυο χρόνια σχεδόν τη θέση του. «Δυστυχώς πρόκειται για μία δολοφονία που δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου και αποδόθηκε τιμωρία για αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα», είπε συγκινημένος ο κ. Καράμπελας.

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη, κ. Γεωργακόπουλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν είναι ημέρα χαράς αλλά ημέρα δικαίωσης κρίνοντας ότι η δικαιοσύνη εξέδωσε μια δίκαιη απόφαση.

Πηγή: parapolitika

Τουρισμός για Όλους | Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

0
Τουρισμός-για-όλους:-Ξεκινούν-την-Πέμπτη-14-Μαρτίου-οι-αιτήσεις-για-voucher-διακοπών-έως-400-ευρώ

Μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 και ώρα 23.59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος δικαιούχων.

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης , και Φορέα Υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η χορήγηση οικονομικής διευκόλυνσης, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και επιλογής μέσω κλήρωσης ως εξής:

Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες στην Κ.Υ.Α του Προγράμματος προϋποθέσεις.
Ποσό ύψους τριακοσίων (€300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,
έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω,
Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022,
Ποσό ύψους τετρακοσίων (€400) ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,.
Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.
Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.
Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ισχύος έως 31.12.2024, η οποί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

Valuenews.gr

Νέα επίθεση Κασσελάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη | “Ντράπηκε και η ντροπή”

0
«Είσοδος-Κασσελάκη-στη-Βουλή»:-Σενάρια-παραιτήσεων,-ώστε-να-καταλήξει-ο-πρόεδρος-του-ΣΥΡΙΖΑ-στο-Κοινοβούλιο

Τους τόνους ψηλά στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας επιθυμεί να διατηρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει μέσω ανάρτησης στο X (πρώην Twitter) σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών. Παραθέτοντας δηλώσεις των δύο ανδρών με επίκεντρο την επίκληση προς την αντιπολίτευση να «ντρέπεται» για όσα προσάπτονται στην κυβέρνηση, ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «αλαζονεία της εξουσίας».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν ντρέπεστε» και υψωμένο το δάχτυλο.
Η αλαζονεία της εξουσίας.
Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή.

Υ.Γ.: Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, οι δύο πιο στενοί σας συνεργάτες γιατί αποπέμφθηκαν, αφού εκτελούσαν εντολές σας από τον Καναδά;

ΕΛΣΤΑΤ | Πτώση 8,9% σημείωσε τον Ιανουάριο ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας

0
Β-Κορκίδης:-Αισιόδοξος-ότι-ο-τζίρος-του-λιανεμπορίου-θα-κινηθεί-τον-Δεκέμβριο-πάνω-από-τα-4-δισεκ.

Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων.

Ειδικότερα, ο τζίρος μειώθηκε σε: Πολυκαταστήματα (21,3%), Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη- Οικιακό εξοπλισμό (11,3%), Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (7,3%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,7%), Ένδυση-Υπόδηση (6,5%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (5,1%), Τρόφιμα- Ποτά-Καπνό (4,5%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,2%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 8,9% τον Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023 σημείωσε μείωση 22,4%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 5,8% τον Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 2,3% τον Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023 σημείωσε μείωση 24,1%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 5,3% τον Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού και παραγωγικού κόσμου για το νέο κατώτατο μισθό

0

Αναντίστοιχο με τις ανάγκες των εργαζόμενων, χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ το νέο κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτή η αύξηση σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει συνθήκες, στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δεν θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει τα εξής:

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού, που είναι το κατώφλι της φτώχειας, συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα, αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν συνθήκες, στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δεν θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης, μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει, με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν, μέχρι στιγμής, επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές: Δεν μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη».

Κορκίδης | Θα ενισχύσει την κατανάλωση και την οικονομία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού διατηρεί την «ροπή κατανάλωσης» στην αγορά.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Ο κατώτατος μισθός, όπως διαμορφώνεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου 2024, είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλαισίου της οικονομίας. Η κυβέρνηση, συνεπής προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και αξιοποιώντας τη δυναμική της κυκλικότητας στην οικονομία, επιχειρεί να δώσει, μέσω των επιχειρήσεων, νέα ώθηση στο διαθέσιμο εισόδημα. Κατά συνέπεια η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ενισχύσει την κατανάλωση στην αγορά και αντίστοιχα την οικονομία.

Η συνταγή για την ανάπτυξη της χώρας μας δεν έχει αλλάξει, παρά τις κρίσεις, με την κατανάλωση να πρωταγωνιστεί έναντι εξαγωγών και επενδύσεων. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση εξακολουθεί να εισφέρει συνολικά το 88% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό που αποτυπωνόταν και το 2009. Τα στοιχεία σύνθεσης του ΑΕΠ δείχνουν ότι και το 2024 το στοίχημα της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,9% θα κριθεί από την κατανάλωση, ιδίως των νοικοκυριών και δευτερευόντως του Δημοσίου, το οποίο υπό την πίεση της παραγωγής υψηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων είναι υποχρεωμένο να κινηθεί από το 20% του 2023 κάτω του 18% το 2024, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε το 2023 στο 68% του ΑΕΠ, με την αναλογία αυτή να διατηρείται στην ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Η ετήσια διαμόρφωση του ΑΕΠ κάθε χρόνο εξαρτάται κυρίως από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, τη χρηματοδότησή τους, αλλά και από την πορεία των τιμών, πέραν βεβαίως του τουρισμού που επίσης επηρεάζει άμεσα τον δείκτη. Η υψηλότερη αναλογία της κατανάλωσης ως προς το ΑΕΠ τα τελευταία 30 χρόνια, σημειώθηκε το 2020 στο 93%, λόγω της μεγάλης ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που βελτιώνεται διαρκώς, οι ισορροπημένες αυξήσεις μισθών θα συνεχίσουν να προσφέρουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση, ότι θα ακολουθήσει και μια αντίστοιχη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ότι η παραγωγικότητα στην εργασία είναι στοιχείο που συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, άρα και δικαιολογεί, τόσο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, όσο και την αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Το βέβαιο είναι πως οι μικρότεροι, αλλά και μεγαλύτεροι εργοδότες δεν προσέγγισαν ποτέ φοβικά τις αυξήσεις των αμοιβών των εργαζόμενων τους, όταν αυτές ήταν λελογισμένες. Άλλωστε η διαδικασία αύξησης των κατώτατων αμοιβών και των 19 συνδεδεμένων επιδομάτων, δεν βρήκε αντιρρήσεις από τους μικρότερους και μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, αφού οι επιχειρήσεις “βάζουν το χέρι στην τσέπη”, προκειμένου να καλύψουν, αφενός κενές θέσεις εργασίας και αφετέρου να κρατήσουν στη χώρα τις αναγκαίες δεξιότητες που είναι δυσεύρετες. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι μια κλασική περίπτωση όπου “άλλος κερνάει, άλλος πίνει και άλλος πληρώνει”.

Όμως, κατά την άποψη μου, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μικρομεσαίοι εργοδότες, θεωρούν δίκαιη τη μηνιαία αύξηση των 50 ευρώ, των 83 ευρώ του επιδόματος γάμου και του 10% για κάθε τριετία. Σύμφωνα μάλιστα με την Eurostat η Ελλάδα έκλεισε το 2023 με το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε όρους αγοραστικής δύναμης στο 67% του μέσου όρου της ΕΕ και καλείται το 2024 όχι μόνο να σταματήσει να αποκλίνει, αλλά να αρχίσει να συγκλίνει μισθολογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ορθώς λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, καλώς οι εργαζόμενοι επωφελούνται και δικαίως οι εργοδότες πληρώνουμε, αφού μόνο έτσι θα ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα σε μια τριετή περίοδο ακρίβειας, ώστε να διατηρηθεί η “ροπή κατανάλωσης” στην αγορά.».

Καφούνης | Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

«Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αυξηθεί στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούνης δήλωσε: «Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση η οποία βελτιώνει το οικογενειακό εισόδημα, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. ‘Αλλωστε, μόνον έτσι θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία αύξηση της υποτονικής κίνησης, που έχει καταγραφεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Όμως, επειδή δεν γίνεται κοινωνική πολιτική στις πλάτες της επιχειρηματικότητας, αναμένουμε η απόφαση αυτή που υπερβαίνει τις προτάσεις μας, να συνδυαστεί τουλάχιστον με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους».

«Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πλήξουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και δυστυχώς θα αναγκαστούμε, όπως συνέβη και στο παρελθόν, να πάρουμε πίσω την αύξηση με πολλαπλάσιο κόστος ή στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουμε να προχωρήσουμε όπως επιθυμούμε και το επόμενο έτος, σε μία περαιτέρω σημαντική βελτίωση των μισθών» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Καφούνης.

Γ. Χατζηθεοδοσίου | Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει

«Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου: «ΤοΕπαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τάσσεται πάντα υπέρ της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που η ακρίβεια πιέζει ασφυκτικά τα νοικοκυριά. Οπότε είμαστε σαφώς θετικοί στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ. Εξάλλου έτσι θα στηριχθεί και η αγορά. Σε αυτό όμως που είμαστε αντίθετοι είναι στο γεγονός ότι αυτή η νέα αύξηση έρχεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δυνατότητα τους να ανταποκριθούν σε επιπλέον βάρη.

Είχαμε κάνει ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση πως η οποιαδήποτε αύξηση του κατώτατου θα έπρεπε να συνοδευτεί από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους το οποίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, επιβαρύνονται κι άλλο σε μία χρονική στιγμή που η βιωσιμότητα τους απειλείται από διάφορους ανασταλτικούς παράγοντες όπως η ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, η επιπλέον φορολόγηση, ο βραχνάς των ανεξόφλητων οφειλών.

Αν θέλουμε πραγματικά ως χώρα να δούμε επιτέλους ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει η Πολιτεία να δει και τις ανάγκες της πολύ μικρής, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Είναι και οι μικρομεσαίες που μπορούν να παράξουν πλούτο, να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης, να στηρίξουν τα δημόσια έσοδα. Και δικαιούνται μίας καλύτερης μεταχείρισης».

valuenews.gr

ΛΑΡΚΟ | Τα 7 μέτρα της κυβέρνησης – Διακόπτεται η λειτουργία της, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

0
ΛΑΡΚΟ:-oι-δραστηριότητες-των-εργαζομένων-έως-τα-μέσα-Δεκεμβρίου

Τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, γνωστοποιώντας πως σταματάει και επίσημα η λειτουργία της.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, έγινε γνωστό πως «διακόπτεται η κάλυψη των εργαζομένων οι οποίοι λάμβαναν μισθοδοσία χωρίς να λειτουργεί η επιχείρηση».

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες προχωρά η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ενεργοποιείται ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ σε φορείς υποδοχείς μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΛΑΡΚΟ: Τα 7 μέτρα της κυβέρνησης

  1. Διακόπτεται και επισήμως η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με τη μορφή που είχε λάβει μέχρι σήμερα, μέχρι την υπέρβαση των νομικών προβλημάτων και την υπογραφή συμφωνίας με τον επενδυτή.
  2. Διακόπτεται αντίστοιχα η κάλυψη των εργαζομένων οι οποίοι λάμβαναν μισθοδοσία χωρίς να λειτουργεί η επιχείρηση. Δίνεται παράλληλα μια εύλογη μεταβατική περίοδος μέχρι τις 12 Μαΐου με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με προκειμένου να υπάρξει για όλες τις πλευρές (κυβέρνηση, ειδική διαχείριση, εργαζόμενοι) η αναγκαία περίοδος προσαρμογής.
  3. Τις αμέσως επόμενες ημέρες προχωρά η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ενεργοποιείται ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ σε φορείς υποδοχείς μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
  4. Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έως δύο έτη για όσους είναι έως 55 ετών και έως επτά έτη για όσους είναι άνω των 55 ετών, με ακαθάριστη μηνιαία αμοιβή 1.210 ευρώ μικτά ή 1.000 ευρώ καθαρά. Οι φορείς αποδοχής περιλαμβάνουν Περιφέρειες, Δήμους, Κέντρα Υγείας, τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ, σε περιοχές κατά το δυνατόν πλησίον των κατοικιών των εργαζομένων.
  5. Στόχος του προγράμματος για τους εργαζόμενους άνω των 55 ετών είναι η συμπλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση. Αντίστοιχα στόχος του προγράμματος για τους εργαζόμενους κάτω των 55 ετών είναι η μεταβατική τους κάλυψη μέχρι να βρουν απασχόληση μέσω του νέου επενδυτή της ΛΑΡΚΟ ή αλλού.
  6. Το Υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ θα είναι σε στενή συνεννόηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων το επόμενο διάστημα προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συνοχή μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και συναφών ειδικοτήτων στους φορείς υποδοχής. Σκοπός είναι εντός Μαΐου να εκδοθούν οι προσκλήσεις από τους φορείς υποδοχής.
  7. Παράλληλα, παρατείνεται η δυνατότητα χρήσης των κατοικιών Λάρυμνας και Αγίου Ιωάννη, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων.

ΛΑΡΚΟ: Η ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων 

«Σε δέσμη παρεμβάσεων για την οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με την ΛΑΡΚΟ, με γνώμονα την ανάγκη να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου από τη λειτουργία της εταιρείας – η οποία αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που επιβαρύνουν όλους τους φορολογούμενους –κατέληξαν τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας .

Στη δέσμη των παρεμβάσεων αυτών περιλαμβάνονται και μέτρα μεταβατικής κάλυψης των εργαζομένων με βάση αντίστοιχα μέτρα που είχαν ληφθεί σε άλλες επιχειρήσεις (π.χ. ναυπηγεία Σκαραμαγκά).

Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ τέθηκε σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης στις αρχές του 2020 ενώ είχε φθάσει προ πολλού σε οικονομικό αδιέξοδο (μόνο τα χρέη προς τη ΔΕΗ ξεπερνούσαν τα 350 εκατ. ευρώ) και σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες. Στο διάστημα αυτό (από το 2020) η μισθοδοσία των εργαζομένων καλύπτεται από το Δημόσιο με δαπάνη που έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς την εταιρεία.

Ο διαγωνισμός για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ ολοκληρώθηκε το 2023 αλλά έκτοτε εκκρεμεί προσφυγή ενός από τους συμμετέχοντες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος της κυβέρνησης, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου είναι η άμεση ολοκλήρωση της μεταβίβασης στον πλειοδότη».

Κούγιας για Πισπιρίγκου | «Θα αθωωθεί – Για εμένα είναι ψυχική δοκιμασία»

0

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το δικαστήριο έκρινε πως η 34χρονη σκότωσε την 9χρονη κόρη της με κεταμίνη. Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει πως είναι πεπεισμένος για την αθωότητά της και έκρινε πως στο Εφετείο θα υπάρχει ανατροπή.

«Σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών και ο θεσμός των ενόρκων. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πλειονότητα των ενόρκων έδειξαν ασέβεια. Ειδικά οι κυρίες ήταν με ένα κινητό στο χέρι και αντάλλαζαν μηνύματα. 98 δικασίμους το έβλεπαν όλοι», είπε ο κ. Κούγιας.

«Ζω μέσα στον χώρο της δικαιοσύνης 50 χρόνια, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση και το κυριότερο από όλα να διατυμπανίσω ότι η κρίση για την κατηγορουμένη θα είναι αθωωτική. Σήμερα έγινε το πρώτο δικαστήριο, καταφέραμε και αναδείξαμε θέματα που ούτε η ανάκριση, ούτε η προανάκριση ανέδειξαν ποτέ. Είχαμε την υποστήριξη κορυφαίων επιστημόνων», συμπλήρωσε.

«Το δικαστήριο έμεινε με τη γνώμη του Ράικου, ενός τοξικολόγου που έγινε στα 50 του χρόνια αφού προηγουμένως ήταν χημικός. Τον επέλεξαν εκτός πίνακα, ο ίδιος ο κ. Μπουζιάνης τον άδειασε, είπε πως σεβάστηκε την άποψή του. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, πρέπει να τη στηρίξουμε. Σεβαστή η δικαιοσύνη, σεβαστότερα τα δικαιώματα της κατηγορουμένης. Υπάρχει δεύτερος βαθμός και υπόθεση που εξελίσσεται», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ειλικρινά χαίρομαι που επιλέγομαι για αυτές τις υποθέσεις αλλά είναι και για εμένα ψυχική δοκιμασία όταν έχω πειστεί για την αθωότητα ενός ή μίας κατηγορουμένης να ανατρέπεται αυτό και στο πρώτο δικαστήριο. Πολλές υποθέσεις που έχω χειριστεί έχουν ανατροπή στο Εφετείο, προσωπικά είμαι πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. κατηγορουμένης. Από τη μεριά μου έκανα τα πάντα», είπε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αιτήθηκε ελαφρυντικά ενώ ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως τον εξέπληξε το γεγονός ότι το δικαστήριο πήρε την απόφαση ομόφωνα. «Είμαι βέβαιος για την αθωότητα. Περιμένω με νομική αγωνία να καθαρογραφεί η απόφαση και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες του skai

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

0

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το δικαστήριο στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Περίπου 15 μήνες και περισσότερες από 100 συνεδριάσεις απαιτήθηκαν για να καταλήξουν ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ένοχη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την απόπειρα ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ακριβώς δυο χρόνια μετά τη σύλληψη της, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ντυμένη στα μαύρα, όπως σε κάθε συνεδρίαση, άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών με το κεφάλι σκυμμένο.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις, ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού. ελέγχου. Η μητέρα της 35χρονης ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης ειχε καρφώσει το βλέμμα στο δικαστήριο.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο». Το δικαστήριο ανακοίνωσε αμέσως μετά την πρόταση του εισαγγελέα για ισόβια κάθειρξη την ποινή του στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η πολύμηνη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες, στιγματίστηκε από την κόντρα του ζευγαριού. Αναγνώστηκαν στο δικαστήριο δεκάδες μηνύματα, ερευνήθηκαν αναρτήσεις στο Facebook, ακούστηκαν ιστορίες για χαρτορίχτρες και απιστίες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί τόσο το εάν τελικά μια μητέρα σκότωσε το παιδί της, όσο και το απίστευτο κίνητρο πίσω από αυτό.

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί!Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είχε πει η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αποδίδοντας στην 35χρονη το κίνητρο της ζήλειας και της εμμονής με τον πρώην σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη.

Η 35χρονη επί 9 ημέρες επιχείρησε να ανατρέψει το κατηγορητήριο και στη μαραθώνια απολογία της υποστήριξε πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το θάνατο του παιδιού της. «Είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή. Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου».

Το ίδιο επιχείρησε κατά τη διάρκεια της πενθήμερης αγόρευσής του και ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας αιχμές για ιατρικά λάθη και αμέλειας που οδήγησαν την 9χρονη στη θάνατο. «Κάθε μέρα πεθαίνει η κατηγορούμενη.

Ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης» είχε πει κλείνοντας την αγόρευση του ο Αλέξης Κούγιας, με την απόφαση να πέφτει τελικά «βαριά» πάνω στις πλάτες της 35χρονης, που αντιμετωπίζει παράλληλα και τη δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη.

Πηγή: ert

Δημήτρης Σταρόβας | «Μου ήρθε να σπάσω την οθόνη με τον Πυγμαλίωνα είχαμε σκοτωθεί»

0

Καλύτερα Αργά: Ο Δημήτρης Σταρόβας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις ταινίες που του αρέσουν αλλά σχολίασε και την πορεία του Γιώργου Λάνθιμου, επισημαίνοντας ότι δεν έχει δει την τελευταία του ταινία Poor Things. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πώς είχε αντιδράσει όταν είδε τον Κυνόδοντα και γιατί τσακώθηκε με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

«Μου αρέσει κάθε είδος σινεμά για διαφορετικούς λόγους, όπως και κάθε είδος μουσικής. Έχει να κάνει με τη διάθεση. Και μια ταινία αδιάφορη που θα σε χαλαρώσει για κάνα δίωρο κι αυτό είναι κέρδος. Κάθε χρόνο βλέπω τον Νονό στη σειρά 1-2-3, και ανακαλύπτω καινούργια πράγματα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Σταρόβας και συνέχισε:

«Δεν είδα την τελευταία ταινία του Λάνθιμου. Μου άρεσε η Ευνοούμενη. Όταν είδα τον Κυνόδοντα μου ήρθε να σπάσω την οθόνη. Έχει φτάσε σε ένα επίπεδο τώρα… τελοσπάντων. Μας κάνει και περήφανους. Το ξεκίνημα όμως… είμαι λίγο συντηρητικούρα. Με τον Πυγμαλίωνα είχαμε σκοτωθεί, θα τον έδερνα γιατί μου έλεγε να δώσω ένα περιθώριο. Ήταν ένα περίεργο πράγμα, νοσηρό, too much».

πηγή:Gossip-tv

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE