Ζωγράφου | Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση

Share on:

Αναστάτωση και σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/03) σε γειτονιά στου Ζωγράφου.

Συνολικά πέντε σχολικά λεωφορεία καταστράφηκαν ολοσχερώς, έξι αυτοκίνητα υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ τρεις μοτοσυκλέτες έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Από τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν μέχρι και δέκα μέτρα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους εξωτερικούς χώρους ιδιωτικού σχολείου, το οποίο κινδύνευσε.

Για την εμπρηστική επίθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε στην ΕΡΤ ότι «οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες».

Ζωγράφου: Το εκπαιδευτήριο στο στόχαστρο

Σύμφωνα με την ίδια «η συγκεκριμένη επίθεση απ΄ότι φαίνεται αφορά συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, καθώς πιθανότατα η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα οχήματά του και επεκτάθηκε σε παρακείμενα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες».

«Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εργάζονται πυρετωδώς. Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες, αν εξήλθαν δηλαδή από την Πολυτεχνειούπολη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, φυσικά και είχαν αποχωρήσει από το σημείο, είχε φτάσει η Πυροσβεστική και προσπαθούσε να σβήσει την πυρκαγιά», σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ για τους δράστες.

Για τα περιστατικά που τελευταία συμβαίνουν και κάνουν κάποιους πολίτες να νιώθουν ανασφαλείς, σημείωσε: «Μιλάμε για δύο περιστατικά που απασχολούν και την Ελληνική Αστυνομία, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την έρευνα μέχρι να φτάσουμε στους εμπλεκόμενους».

Πηγή: reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE