Υπουργείο Υγείας | Πόσοι υγειονομικοί έρχονται και πόσοι αποχωρούν

Share on:

Το υπουργείο Υγείας θέλει πάση θυσία να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα οποία είναι αποδεκατισμένα από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Βέβαια άγνωστο παραμένει αν οι χιλιάδες προσλήψεις των υγειονομικών για την ενίσχυση του ΕΣΥ που είχε γίνει βασική προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης θα επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Και αυτό γιατί οι μόνιμες προσλήψεις πάντοτε θα είναι λιγότερες από τιςσυνταξιοδοτήσεις και τις αποχωρήσεις λόγω χαμηλών μισθών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 10.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ  δια στόματος πρωθυπουργού σε βάθος τετραετίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από το μητρώο προσωπικού των νοσοκομείων, ήδη τους τελευταίους 17 μήνες το 2022 έως τον Μάιο του 2023 έχουν αποχωρήσει 7000 εργαζόμενοι. Οι 5000 το 2022 και οι 2000 το πρώτο πεντάμηνο του 2023.

Την ώρα που η διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι εξαιρετικά χρονοβόρα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  δεσμεύεται για άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών. Αναμένουμε τα αποτελέσματα σήμερα – αύριο. Είναι, δηλαδή, θέμα ημερών. 500 ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες και 2.000 αναμένονται τον Νοέμβριο. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς ήδη εργάζεται, γιατί ήταν οι επικουρικοί που προσλήφθηκαν την περίοδο του Covid, αλλά και καινούριες προσλήψεις που θα γίνουν. Άρα, λοιπόν, 4.000 πρόσωπα προστίθενται. Για την πρόσληψη 1.000 γιατρών θα λήξει η διαδικασία αρχές Δεκεμβρίου» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (ΣΚΑΙ). Και συνέχισε:

«Ελπίζω και εύχομαι να τελειώσει η διαδικασία και αυτές τις μέρες η Υπουργός Εσωτερικών, κα Κεραμέως θα εγκρίνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό από τις 10.000. Η κα Κεραμέως θα ανακοινώσει τις προσλήψεις του ’24 και θα προσθέσουμε πάνω από 1.500 γιατρούς και χιλιάδες νοσηλευτές και ταυτόχρονα λοιπό προσωπικό που χρειάζονται τα νοσοκομεία».

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) αντικρούουν τα όσα λέει ο υπουργός Υγείας.
Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός: «Ακόμη περιμένουμε τι θα γίνει με τις 4000 προσλήψεις του διαγωνισμού που είχε γίνει από την αρχή της προηγούμενης τετραετίας της κυβέρνησης, αφού ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για άλλους 4000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία»

Πηγή:healthreport.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE