Ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ | Παγκόσμιος συναγερμός

Share on:

Ξεκίνησε η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ισραηλινοί και Αμερικανοί επιβεβαιώνουν ότι δεκάδες ιρανικά drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό ενώ έχουν κλείσει οι εναέριοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι έχουν εκτοξεύσει δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και πυραύλους εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο Ισραήλ. Απειλούν ακόμη ότι η επιχείρηση «Αληθινή υπόσχεση» αποτελεί μέρος της τιμωρίας για τα ισραηλινά εγκλήματα.Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες. Ειδικός που έδωσε συνέντευξη στο Channel12, ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, λέει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με 20 κιλά εκρηκτικών το καθένα και ότι η αεράμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη να τα καταρρίψει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Reuters, drones εθέαθησαν να πετούν πάνω από την επαρχία Σουλεϊμανίγια του Ιράκ.

Η ισραηλινή El Al Airlines ακυρώνει 15 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας.Στους προορισμούς του εξωτερικού που επηρεάζονται περιλαμβάνονται το Παρίσι, η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Βουκουρέστι, η Σόφια, η Αθήνα, το Ντουμπάι και η Μόσχα, αναφέρει η ανακοίνωση της El Al.Η Israel El Al Airlines ακυρώνει 15 πτήσεις στις 13 – 14 Απριλίου – Κλείνει ο εναέριος χώρος του ΙσραήλΗ Ιορδανία ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στην Μέση Ανατολή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka. Σε ανακοίνωσή της, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας δηλώνει ότι αποφάσισε «να κλείσει προσωρινά τον ιορδανικό εναέριο χώρο για όλα τα αεροπλάνα (…) από τις 20.00 GMT, δηλαδή στις 23.00 τοπική ώρα» και μέχρι νεοτέρας.Και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο του και παύει κάθε εναέρια κυκλοφορία.Η Ιορδανία θα καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone παραβιάσει τον εναέριο χώρο τηςΗ ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας.Η Ιορδανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν τα κραιτκά μέσα ενημέρωσης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE