Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Share on:

Άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης (15/11) οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών από την ηρωική εξέγερση.

Από το πρωί, λοιπόν, φοιτητές/τριες, μικρά παιδιά και γονείς, επισκέπτονται τον χώρο για να αφήσουν ένα γαρύφαλλο στο μνημείο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής.

«50 χρόνια μετά η φλόγα του Νοέμβρη καίει ακόμα», «50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό», «Η φλόγα του Νοέμβρη ζεσταίνει τις καρδιές μας», «Το Πολυτεχνείο ζει στους σύγχρονους αγώνες», «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης», είναι μερικά από τα μηνύματα που αναγράφονται στα πανό που έχουν αναρτηθεί στον χώρο.

ADVERTISEMENT

Όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα και αύριο Πέμπτη (16/11) η κεντρική πύλη του ιστορικού χώρου στην Πατησίων, θα ανοίγει στις 9 το πρωί και θα κλείνει στις 8 το βράδυ ή νωρίτερα, αν κριθεί σκόπιμο από την Επιτροπή Εορτασμού, για την ασφάλεια του Συγκροτήματος.

Ανήμερα της 50ης επετείου, την Παρασκευή (17/11), η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου θα ανοίξει στις 9 το πρωί και θα κλείσει στις 13:00.

Μία ώρα μετά, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 15:00 θα ξεκινήσει η πορεία.

Εικόνες από το Πολυτεχνείο:

politexneio-2023_18_b9ab1.jpg
politexneio-2023_22690.jpg
politexneio-2023_1_dd81f.jpg
politexneio-2023_2_3179a.jpg
politexneio-2023_3_ef451.jpg
politexneio-2023_4_1eb0a.jpg
politexneio-2023_5_55062.jpg

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοινωθέν η Σύγκλητος του ΕΜΠ για την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και υπογραμμίζει τα εξής: Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τιμά την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με υπερηφάνεια και επίγνωση του διαχρονικού της μηνύματος και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις. Η απόδοση τιμής στην εξέγερση δεν περιορίζεται στον τριήμερο εορτασμό αλλά θα έχει διάρκεια «επετειακού έτους» με δράσεις που προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν και σε συνεργασία με φορείς που ενώνουν δυνάμεις και πρωτοβουλίες για τον ίδιο σκοπό».

Ακόμα, επισημαίνεται το εξής: «Τον Νοέμβριο του 1973, στο ΕΜΠ εκφράστηκε, με γενναιότητα απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς, η ανάγκη των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Το Πολυτεχνείο έκτοτε συνδέθηκε με τις κοινωνικές διεκδικήσεις για τα ίδια ιδανικά και παραμένει σύμβολο αγώνα και δικαίωσης. Η δικαίωση εκείνου του αγώνα έχει αντίκρισμα στην πρόοδο του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ευημερία της χώρας. Το ΕΜΠ συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, διακρίνεται για την κοινωνική του προσφορά, και επιτυγχάνει επιδόσεις διεθνούς εμβέλειας στην επιστημονική έρευνα. Το ανθρώπινο δυναμικό του, με αιχμή τους φοιτητές μηχανικούς και τους νέους ερευνητές, είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων και αξιοποίηση μεγάλων ευκαιριών της εποχής μας: περιβαλλοντική/κλιματική/ενεργειακή κρίση, ραγδαία ανάπτυξη/διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και συγκράτηση των νέων επιστημόνων στη χώρα».

Πηγή: ieidiseis.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE