Ξεκάθαρη τοποθέτηση Κάζιμιρ | Η ΕΚΤ να αυξήσει άλλη μια φορά τα επιτόκια

Share on:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια άλλη μια φορά για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2%, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πέτερ Κάζιμιρ.

Μια τέτοια κίνηση την επόμενη εβδομάδα είναι προτιμότερη από μία παύση -η οποία είναι επίσης μια επιλογή- επειδή η αύξηση των τιμών παραμένει πολύ ισχυρή, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας.

«Είναι μια πιο απλή και αποτελεσματική λύση», ανέφερε ο Κάζιμιρ. «Οι αγορές λαμβάνουν σαφέστερη ένδειξη σχετικά με το πιθανό ανώτατο επιτόκιο και έχουμε περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουμε εάν ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μια βιώσιμη καθοδική πορεία προς τον στόχο μας».

Πρόκειται για μία από τις πιο ξεκάθαρες τοποθετήσεις μέχρι στιγμής από την hawkish πτέρυγα του Διοικητικού Συμβουλίου και έρχεται λίγες ώρες πριν από την έναρξη μιας ήρεμης περιόδου πριν από τη συνεδρίαση της 13ης-14ης Οκτωβρίου.

Ο Ολλανδός συνάδελφος του Κάζιμιρ, Κλάας Κνοτ, είπε στο Bloomberg νωρίτερα ότι οι επενδυτές που στοιχηματίζουν ενάντια σε μια αύξηση την επόμενη εβδομάδα «ίσως» υποτιμούν την πιθανότητα να συμβεί.

Είναι «καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι», είπε ο Κάζιμιρ. «Η εξέλιξη του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Αύγουστο επιβεβαίωσε ότι είναι σαφώς πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη. Ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν πολύ πάνω από τον στόχο μας του 2%.

Πηγή: insider


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE