Βρετανία | Δίχρονο παιδάκι πέθανε από την πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του

Share on:

Μια οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε σε βρετανική κωμόπολη, όπου αγοράκι 2 ετών βρέθηκε νεκρό δίπλα στο πτώμα του πατέρα του που είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς. Ο μικρούλης Μπρόνσον Μπάτερσμπι φορούσε τις πιτζάμες του και ήταν κουλουριασμένος δίπλα στον πατέρα του, Κένεθ, 60 ετών.

Πιστεύται ότι ο άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο μετά την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός. Αυτό συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά την Χριστούγεννα, την αποκαλούμενη στην Αγγλία Boxing Day.

Επτά ημέρες αργότερα, στις 2 Ιανουαρίου, όταν μία κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε τη μονογονεϊκή οικογένεια στο σπίτι τους στην πόλη Σκέγκνες στο Λίνκονσιρ για μια επίσκεψη ρουτίνας, χτυπούσε επί ώρα μάταια το κουδούνι αλλά δεν απαντούσε κανείς. Ειδοποίησε την αστυνομία αλλά δεν έγινε κάποια επέμβαση.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιανουαρίου, όταν η κοινωνική λειτουργός επέστρεψε στο σπίτι και πάλι δεν απαντούσε κανείς, ανησύχησε και ειδοποίησε εκ νέου την αστυνομία. Ούτε εκείνη τη φορά έγινε επίσκεψη της αστυνομίας στο σπίτι.

Την τρίτη φορά που τους επισκέφθηκε η κοινωνική λειτουργός ήταν στις 9 Ιανουαρίου. Τότε, αποφάσισε να αναλάβει δράση η ίδια. Ζήτησε κλειδί από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και μπήκε στο σπίτι όπου βρέθηκε μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα.

Μετά την αποκάλυψη της τραγωδίας, η 43χρονη μητέρα του νηπίου, που ήταν σε διάσταση με τον 60χρονο και είχε δει τελευταία φορά το παιδί της λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κατηγορεί τις κοινωνικές υπηρεσίες και την αστυνομία για καθυστερημένη παρέμβαση. Ο λόγος για τον οποίο κοινωνικός λειτουργός πραγματοποιούσε εβδομαδιαία επίσκεψη στο σπίτι του Κένεθ Μπάτερσμπι ήταν ότι ο 60χρονος άνδρας ήταν χαρακτηρισμένος ως ευάλωτος πολίτης που έχρηζε παρακολούθησης και βοήθειας.

Η Σάρα Πιέσε είπε στην εφημερίδα Sun ότι “αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους τότε ο μικρός Μπρόνσον θα ήταν ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα”.

Η γυναίκα δηλώνει απελπισμένη. “Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούν να τους αφήσουν να ξεφύγουν. Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να είναι τα παιδιά μας ασφαλή” είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο 2 ετών Μπρόνσον πέθανε από την πείνα επειδή, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα του, δεν υπήρχε κανείς για να τον ταΐσει. Εκτιμάται ότι ο 60χρονος άνδρας πέθανε κάποια στιγμή μετά τις 29 Δεκεμβρίου κάτι που κάνει τη μητέρα του νηπίου να πιστεύει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε καταφέρει να μπει στο σπίτι στις 2 Ιανουαρίου, ίσως ο Μπρόνσον να ήταν ακόμα ζωντανός.

Μητέρα τριών παιδιών, η Σάρα είδε τον Μπρόνσον για τελευταία φορά πριν τα Χριστούγεννα. Ο τσακωμός της με τον Κένεθ την έκανε να μην επικοινωνήσει μαζί του τις επόμενες μέρες.

Με πληροφορίες του thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE