Σκληρές αιχμές Βούτση για τον Κασσελάκη | Κάποιοι κρύβονται πίσω από την εκλογή του

Share on:

Λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης:

“Κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών περί περί υπονομευτών για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως αντισυστημική, εναντίον των μηχανισμών”.

Και σε άλλο σημείο σημειώνει: “Είναι σαφές πως παίχτηκε κάτι το οποίο είναι προβληματικό”… ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για ανυπαρξία πολιτικού σχεδίου από πλευράς Κασσελάκη, αλλά όπως λέει είναι βέβαιος ότι θα έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο από εκείνους που τον στηρίζουν, άλλη μια αιχμή ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οχημα για τη συνωμοσία- γιατί περί αυτού μιλάει ο Νίκος Βουτσης- ήταν το διαδίκτυο και τα δημοσιεύματα δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού κάποιοι τα τροφοδοτούσαν: Το διαδίκτυο, είπε χαρακτηριστικά, δημιούργησε ένα δηλητήριο γύρω από πρόσωπα, “με τροφοδοτούμενους λογαριασμούς” που είναι γεμάτοι ύβρεις. Και εδώ η αιχμή είναι εναντίον του Παύλου Πολάκη, που είναι και ο πιο δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Επόμενο βήμα για όσους συνωμότησαν για την εκλογή Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, ήταν να περάσουν στις οργανώσεις και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι (δήθεν;) η υποψηφιότητα Κασσελάκη ήταν η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ότι ο νέος και άγνωστος υποψήφιος ήταν ο εκλεκτός του πρώην προέδρου.

Λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης: “Εχει συμβεί το εξής που δηλητηριάζει πάρα πολύ την κατάσταση. Το αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε. Ο κόσμος να έρχεται σε μένα και να λέει ‘’σύντροφε Βούτση, ήρθαμε να ψηφίσουμε τον Αλέξη, ψηφίζοντας τον Κασσελάκη. Θέλω να πω πως αυτό πέρασε. Αυτή ήταν η ιστορία.”

Και στο σημείο αυτό ο Νίκος Βούτσης ρίχνει και το υπονοούμενο για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας:

“Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε την στάση που κράτησε και ότι είχε να πει το είπε στο Ζάππειο και έμεινε δίπλα”. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σιωπή του σε σχέση με τα όσα κυκλοφορούσε η άλλη πλευρά, η πλευρά Κασσελάκη δηλαδή, τροφοδότησε τη φημολογία ότι αυτός είναι ο εκλεκτός του και εξ αυτού του λόγου είναι υπόλογος. Αλλωστε σε άλλο σημείο, ο κ. Βούτσης σημείωσε:

“Όλοι κρινόμαστε και όλοι κρίνονται και από τις δημόσιες τοποθετήσει και από τις σιωπές τους”.

Ο Νίκος Βούτσης δεν θέλει τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Βούτσης δεν κρύβει τη μεγάλη πολιτική και ιδεολογική απόσταση που τον χωρίζει από τον Στέφανο Κασσελάκη. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι “απαιτείται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στις φιλελεύθερες κυβερνήσεις και να υπάρχει μια σύγχρονη, νέα αριστερά…αλλά αυτή δεν υπηρετείται από απόψεις που θέλουν μια μετάλλαξη και μια μετατόπιση στο κέντρο της σημερινής ριζοσπαστικής και ευρύτερης αριστεράς. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας”.

Ο Νίκος Βούτσης θεωρεί προβληματικό και τον τρόπο που εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης και ζητάει να υπάρξουν αλλαγές στο καταστατικό:

“Αυτού του τύπου οι ψηφοφορίες του κόσμου για τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνονται με κάποιες προϋποθέσεις για το ποιοι συμμετέχουν, ποια παράδοση και δραστηριότητα έχουν, όπως υπάρχουν για όλα τα όργανα. Σε μας δεν υπήρχε τέτοια δικλίδα κατά κάποιον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής και δεν έχει εξοικείωση, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και μπορεί να είμαστε αναποτελεσματικοί απέναντι στο στόχο μας που είναι να αποδομηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης”.

Οι προειδοποιήσεις στον Κασσελάκη

Και ο Νίκος Βούτσης προειδοποιεί τον Στέφανο Κασσελάκη. Πρώτον ότι πρέπει άμεσα να συγκληθούν τα όργανα:

Υπάρχουν τα πολιτικά όργανα που είναι επίσης εκλεγμένα και τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν συγκληθεί έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος να παρουσιάσει το νέο του σχέδιο, εφόσον υπάρχει, και είμαι σίγουρος πως θα έχει διαμορφωθεί από τους συνεργάτες του ή έστω τον ίδιο και να πάνε τα πράγματα με έναν τρόπο, που στην κοινή λογική, προχωράνε.

Και η δεύτερη προειδοποίηση: Μην τολμήσει να σκεφτεί διαγραφές

“Αυτό που αποκλείεται να υπάρχει στο δικό μας κόμμα είναι διαγραφή για πολιτικές απόψεις”, είπε ο Νίκος Βούτσης.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE