Βουλή | Κορυφώνεται η τριήμερη «μάχη» – Το βράδυ η ομιλία Μητσοτάκη

Share on:

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη (28/3) η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που πήρε την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αναμένεται και σήμερα στην τοποθέτησή του να κινηθεί σε υψηλούς τόνους. Αναμένεται να καταγγείλει συγκάλυψη, να καταγγείλει μοντάζ προκειμένου να γίνει επικοινωνιακή διαχείριση. Ο κ. Ανδρουλάκης θα αντεπιτεθεί στην κυβέρνηση που τον κατηγορεί για συμφέροντα. Η ΝΔ είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία σημείωσε χθες στην παρέμβασή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι χθες στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε τα όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , ότι δυο υπουργοί της κυβέρνησης έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ με συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Σε ό,τι αφορά στον Κώστα Καραμανλή ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις τους χαρακτηρίζουν προκλητική την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, λένε πως οι βουλευτές της ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι και ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει κάθε θεσμική πρωτοβουλία για να λάμψει η αλήθεια και να ανταποκριθεί στην πίεση της κοινωνίας για ανεύρεση των υπαίτιων της τραγωδίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για προανακριτική με ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Πρόταση-πρόσκληση αλλά και πρόκληση προς τη ΝΔ απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας το γάντι στο κυβερνών κόμμα. Προτείνει προανακριτική 1 έως 2 συνεδριάσεων, ενεργοποίηση του άρ. 86 του Συντάγματος για μια ταχεία κοινοβουλευτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε δίκη πολιτικά πρόσωπα με βάση τις μηνύσεις συγγενών θυμάτων στα Τέμπη.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE