Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3 | Θυμάστε τον Γερεμέγεφ; (vid)

Share on:

«Μέγας Αλέξανδρος» ήταν για τον Παναθηναϊκό απόψε στον Βόλο ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, καθώς άλλαξε άρδην τα δεδομένα του ματς με την ομώνυμη ομάδα και με τα δύο γκολ που σημείωσε οδήγησε τους πράσινους σε άνετο πέρασμα (0-3) από το Πανθεσσαλικό!

«Ολα τα λεφτά» για την εμφατική επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες, ήταν η τακτική αλλαγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η εφαρμογή του 4-4-2 μετά το 61’, χρησιμοποιώντας μάλιστα τους Ζέκα και Γερεμέγεφ οι οποίοι τον δικαίωσαν απόλυτα, με τον Σουηδό στράικερ να αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά… φονιάς! Το τριφύλλι έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας και πέτυχε τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά, τα δύο εκ των οποίων ο Γερεμέγεφ που έχασε μεγάλη ευκαιρία για χατ τρικ στο 85′.

Από τακτικής πλευράς, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε η πλειονότητα, ο Βόλος δεν περίμενε τους πράσινους πίσω από τη μπάλα σε χαμηλό μπλοκ. Αντιθέτως, ξεκινούσε την πίεσή του πολύ ψηλά και με υψηλές εντάσεις, προκειμένου να δυσκολέψει, να οδηγήσει σε λάθη ή να καθυστερήσει τον Παναθηναϊκό στη φάση ανάπτυξης από πίσω.

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να περάσει το πρώτο τέταρτο του ματς μέχρι να επιβάλει το τριφύλλι τον τρόπο παιχνιδιού του, μέσω της κατοχής της μπάλας, με την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία να καταγράφεται στο 14ο λεπτό. Ο Μαντσίνι βρήκε ωραία τον Μλαντένοβιτς που μπήκε στην περιοχή, προσπερνώντας τον Αλχο και σούταρε, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ, αν και δόθηκε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (16’) ο Μπερνάρ έπαιξε κάθετα στον Ιωαννίδη κι αυτός έστρωσε στον Μαντσίνι που σούταρε άουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, άουτ. Ο Βόλος φάνηκε απειλητικός για μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο στο 17’ μετά από λάθος γύρισμα του Πέρεθ προς τα πίσω, με τον Αράο να βάζει το τάκλιν στο σουτ του Μωραϊτη και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 22’ ο Παναθξηναϊκός έχασε αδιανόητη ευκαιρία με τον Παλάσιος να μην βρίσκει τη μπάλα σε κενή εστία από εξαιρετικό γύρισμα του Ιωαννίδη, σε μία φάση που υπήρξε «ανακάλυψη» επιθετικού φάουλ από τον διαιτητή Βεργέτης. Εννέα λεπτά μετά (31’) οι πράσινοι συνδυάστηκαν ωραία, με τον Μπερνάρ να δίνεις τον Μαντσίνι κι αυτός στον Αράο που έστρωσε στον Ιωαννίδη, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή του τελευταίου ήταν κακό και έφυγε άουτ.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων (45+3’) ο Βιλένα με βαθιά μπαλιά στο χώρο βρήκε τον Ιωαννίδη που πέρασε εντυπωσιακά τον Καλογερόπουλο και βρήκε τετ α τετ με τον Κόστιτς από πλάγια αριστερά, αλλά σούταρε άστοχα με το αριστερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 61’ ο Γιοβάνοβιτς τροποποίησε το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 4-4-2, με Ζέκα και Βιλένα στον άξονα και Ιωαννίδη με Γερεμέγεφ στην επίθεση, προκειμένου να βρει περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Και, πράγματι, ένα λεπτό μετά ο Ιωαννίοδης (64’) με τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο βρήκε τον Γερεμέγεφ που με υποδειγματικό τρόπο υποδέχτηκε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα (0-1)!

Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του με καρφωτή κεφαλιά του Αράο μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ (0-2). Στο 68’ ο Βιλένα με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκών.
Το τριφύλλι είχε διώξει το άγχος και στο 72’ έφτασε στο 3-0 με τον Γερεμέγεφ να πιάνει εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι από γύρισμα του Μαντσίνι και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αφού προηγουμένως βρήκε πάνω στον Ασλανίδη!

Στο 85’ ο Γερεμέγεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για χατ τρικ με τον Κόστιτς να αποκρούει με το πόδι το πλασέ που επιχείρησε από γύρισμα του Παλάσιος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ / 4-4-2):
 Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68’ Κορνέτ), Μύγας (68’ Κίτσος), Αλχο, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (64’ Μεταξάς), Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Μωραϊτης (74’ Μπερτόλιο), Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γέντβαϊ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Μπερνάρ (73’ Κλέινχεσλερ), Πέρεθ (61’ Ζέκα), Βιλένα (81’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι (62’ Γερεμέγεφ).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE