Βιομηχανική παραγωγή | Αύξηση 10,8% τον Απρίλιο με αιχμή τη μεταποίηση και το ηλεκτρικό ρεύμα

Share on:

VIOMIXANIA-ERGATIS_PEXELS_Yury Kim

Με «οδηγό» τη μεταποίηση και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα σημείωσε αύξηση 10,8% τον περασμένο Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2023 με το 2022 είχε καταγραφεί αύξηση 4,4%.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

*Κατά 14% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

*Κατά 10,3% του δείκτη μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, η άνοδος στην επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (28,6%), στην παραγωγή προϊόντων καπνού (19,7%), στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων (19,7%), στην κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (19,3%) και στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (18%).

*Κατά 8,8% του δείκτη παροχής νερού.

*Κατά 4,4% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.

Σε μέσα επίπεδα το α’ τετράμηνο, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 5,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Απριλίου 2023. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 7,5% τον Απρίλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024.

www.ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE