Τζομάκας | Έως και τον ΟΗΕ θα φτάσει η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία για να δικαιωθεί ο Φρέντι Μπελέρης

Share on:

Παγκόσμιες διαστάσεις στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Αλβανία, λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της φυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Σύσσωμη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, βρίσκεται στο πλευρό του Φρέντι Μπελέρη και είναι αποφασισμένη να καταδείξει το θέμα

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΜ (Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας) ΟΜΟΝΟΙΑ Γιώργος Τζομάκας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι υπόθεση Μπελέρη καταδεικνύει την πραγματικές προθέσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού έναντι της Ελληνικής Μειονότητας.

Ειδικότερα:

Εθνικές σκοπιμότητες του Έντι Ράμα

«Η υπόθεση Φρέντι Μπελέρη είναι ζήτημα ζωτικής σημασία και όχι της δικαιοσύνης. Είναι θέμα υποκινούμενο από πολιτικές σκοπιμότητες του κου Ράμα. Σκοπιμότητες, όχι μόνον πολιτικές, αλλά και οικονομικές και βαθιά εθνικές, διότι υπάρχουν ζητήματα εκδίωξης του ελληνισμού από τα πατρογονικά εδάφη», είπε μεταξύ άλλων ο κος Τζομάκας.

Με ψεύτικα στοιχεία καταδικάστηκε ο Μπελέρης

«Η καταδίκη είναι βασισμένη σε ψευδή στοιχεία και πλαστογραφίες. Η Αλβανική δικαιοσύνη δεν έχει στοιχεία για να καταδικάσει τον κο Μπελέρη. Το μεγαλύτερο στοιχείο αθώωσης του κου Μπελέρη είναι η ψήφος των πολιτών. Σε καμία περίπτωση η Ελληνική μειονότητα δεν θα κάνει πίσω. Ελπίζουμε στο Εφετείο να δικαιωθεί. Ο δρόμος ο δικός μας θα είναι μακρύς. Θα φτάσουμε και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέχρι και τα Ηνωμένα Έθνη θα φτάσουμε για να θέσουμε το θέμα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE