Τσίπρας | Η αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί

Share on:

«Είμαι πολύ υπερήφανος για την ιστορική παρακαταθήκη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Ο  πρώην πρωθυπουργός μίλησε με αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του και το έργο που άφησε πίσω του,  άφησε σοβαρές αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη και όχι μόνο περί προσωπικής ατζέντας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για μία σειρά από θέματα.

«Πολλοί είπαν ότι οδηγηθήκαμε στην κρίση και την χρεοκοπία εξαιτίας της αποτυχίας της μεταπολίτευσης. Οδηγηθήκαμε εξαιτίας της προδοσίας των αξιών της μεταπολίτευσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Προειδοποίησε παράλληλα «ότι η αδυναμία του προοδευτικού χώρου και της αντιπολίτευσης δημιουργεί συνθήκες ενίσχυσης ενός αντιπολιτικού ρεύματος», ενώ σημείωσε ότι «η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί γιατί οι αξίες της είναι διαχρονικές».

Παρέθεσε δε τα 3 πράγματα για τα οποία είναι περήφανος για την κυβέρνησή του:

«Για την κυβέρνησή μου είμαι περήφανος για 3 πράγματα:

1) για την έξοδο από το Μνημόνιο,

2) για τη Συμφωνία των Πρεσπών,

3) για το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες στιγμές, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εντιμότερη της Μεταπολίτευσης όσον αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Η Αριστερά δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις«Πιστεύω ότι η αδυναμία του προοδευτικού χώρου και της αντιπολίτευσης δημιουργεί συνθήκες ενίσχυσης ενός αντιπολιτικού ρεύματος», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τις ευθύνες της Αριστεράς, λέγοντας: «Η Αριστερά δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να δώσει προοπτική ενθουσιασμού και μιας καλύτερης ζωής. Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE