Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ – Η δραματική στιγμή της επίθεσης την ημέρα εβραΐκού Πάσχα

Share on:

Τη δραματική στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ με τρεις τραυματίες, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Οι τρομοκράτες έριξαν με ταχύτητα το αυτοκίνητό τους σε μια ομάδα ανθρώπων πετώντας τους μακριά, και κατόπιν ο συνοδηγός έβγαλε ένα αυτοσχέδιο υποπολυβόλο «Carlo» για τις χαριστικές βολές, το όπλο όμως όπως φαίνεται έπαθε εμπλοκή.

Οι δυο δράστες πέταξαν το όπλο και διέφυγαν στη συνοικία Ρόμα, με τις ισραηλινές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους. Σύμφωνα με την Haaretz, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πολίτες σε δύο σημεία, στον ίδιο δρόμο, κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της πόλης.

Το ιατρικό κέντρο Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι περιθάλπει έναν 21χρονο άνδρα και ένα 15χρονο αγόρι με ελαφρά τραύματα. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η επίθεση ήταν τρομοκρατική. Οι κάμερες παρακολούθησης από το περιστατικό δείχνουν ένα αυτοκίνητο να πέφτει σε δύο άνδρες που φορούσαν υπερορθόδοξη ενδυμασία καθώς στέκονταν σε ένα πεζοδρόμιο, πετώντας τους στον αέρα.

Μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου σε ένα σταθμευμένο όχημα, οι ύποπτοι για τρομοκρατία διακρίνονται να προσπαθούν να ανοίξουν πυρ εναντίον ανθρώπων καθώς τρέπονται σε φυγή. Μεγάλος αριθμός αστυνομικών έσπευσε στο σημείο για να εντοπίσει τους δράστες, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που Εβραίοι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν το Πάσχα, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα το βράδυ. Τα θύματα που φαίνονται στα πλάνα παρακολούθησης προφανώς έκαναν μία παραδοσιακή ιεροτελεστία που τελείται το πρωί πριν από τη μεγάλη γιορτή. Μία ημέρα νωρίτερα σημειώθηκε σειρά επιθέσεων Παλαιστινίων εναντίον στρατευμάτων και αμάχων στη Δυτική Όχθη.

Οι εντάσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη έχουν εκτοξευθεί από τις 7 Οκτωβρίου, όταν τρομοκράτες εισέβαλαν στα σύνορα της Γάζας στο Ισραήλ σε επίθεση υπό την ηγεσία της Χαμάς, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, και συλλαμβάνοντας 253 ομήρους.

Με πληροφορίες του skai


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE