Τραμπ | Δική μου ήταν η απόφαση να χαρακτηρίσω «νοθευμένες» τις εκλογές του 2020

Share on:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι δεν άκουσε τη γνώμη δικηγόρων και μελών της προεκλογικής του καμπάνια, που του είπαν ότι είχε χάσει τις εκλογές του 2020 κι ότι ήταν δική του η απόφαση να προωθήσει τη θεωρία της καλπονοθείας και να προσπαθήσει να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Σε πολλές περιπτώσεις δεν τους άκουσα» είπε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC, όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να αγνοήσει τους δικηγόρους και τους συμβούλους του, που του έλεγαν ότι ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. «Αλλά άκουσα άλλους. Άκουσε πολλούς άλλους, που έλεγαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες».

Ο Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι των άλλων διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αντιμετωπίζει διώξεις που σχετίζονται με τις προσπάθειές του για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Στην ομοσπονδιακή δίωξη εις βάρος του οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν το γεγονός ότι οι δικηγόροι του τόνισαν επανειλημμένα στον Τραμ ότι είχε χάσει τις εκλογές. Το επιτελείο του ηττήθηκε σε δεκάδες αγωγές που κατέθεσε προσπαθώντας να αμφισβητήσει την ήττα του το 2020 τις εβδομάδες που ακολούθησαν τις εκλογές.

Τραμπ: «Μόνον τον εαυτό μου ακούω»
Στις πιεστικές ερωτήσεις πώς έφθασε στο συμπέρασμα της «καλπονοθείας» ο Τραμπ απάντησε ότι ήταν δική του απόφαση. «Καλέσατε κάποιους από τους εξωτερικούς δικηγόρους σας – είπατε ότι είχαν τρελές θεωρίες. Γιατί τους ακούγατε; Μήπως τους ακούγατε επειδή σας έλεγαν αυτό που θέλατε να ακούσετε»;, τον ρώτησε η δημοσιογράφος του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ.

«Ξέρετε ποιον ακούω; Τον εαυτό μου. Είδα τι συνέβη. Παρακολούθησα τις εκλογές και σκέφθηκαν ότι είχαν τελειώσει στις 10 το βράδυ εκείνο», είπε ο Τραμπ. «Ήταν δική μου η απόφαση. Αλλά άκουσα κάποια άτομα. Κάποιοι το είπαν αυτό», πρόσθεσε αργότερα.
Πηγή: iefimerida.gr –


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE