Tουρκικό Yπουργείο Άμυνας | Αναμένουμε την επίσημη διαδικασία από το Κογκρέσο για τα F-16

Share on:

Σχετικά με την επιστολή προτροπής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης μαχητικών F-16 στην Τουρκία, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι αναμένουν να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία έγκρισης με την αποστολή του επίσημου αιτήματος.

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, αναφέρθηκε:

«Όσον αφορά στην προμήθεια των F-16, οι επιστολές για την προμήθεια 40 F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό σε έκδοση Viper για 79 αεροσκάφη, στο πλαίσιο των επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης της Πολεμικής μας Αεροπορίας υποβλήθηκαν στο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν την επίσημη διαδικασία έγκρισης από το Κογκρέσο αναφορικά με τις επιστολές προσφοράς και αποδοχής και για τα δύο έργα. Θεωρούμε θετικό βήμα το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν απέστειλε συστατική επιστολή προς το Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταλεί αίτημα στο Κογκρέσο και να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία μέσω του Κογκρέσου. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την προσδοκία μας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί θετικά».

Αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη βόρεια Συρία, οι ίδιες πηγές δήλωσαν: «Πρέπει να περιμένουμε επίσημες δηλώσεις για το θέμα αυτό. Χωρίς να δούμε την επίσημη δήλωση και την υλοποίησή της, τέτοιες ειδήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις στην περιοχή μας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας».

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE