Τουρκικό ΥΠΕΞ | Είπαμε στην ελληνική πλευρά πως τα θαλάσσια πάρκα είναι κόκκινη γραμμή

Share on:

Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Άγκυρα διατυπώνει την αντίθεσή της στα σχέδια για θαλάσσια πάρκα.

Χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «στην ελληνική πλευρά είπαμε πως τα θαλάσσια πάρκα είναι η κόκκινη γραμμή μας. Δε θα τα δεχτούμε».

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.640.0_el.html#goog_1782254799Πρόσθεσε ότι «υπήρξε κατανόηση της αρχής πως δεν πρέπει να γίνουν μονομερή βήματα δίχως να επιλυθούν τα προβλήματα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε: «Από την άλλη πλευρά, καταγράψαμε επίσης τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις εκφράσαμε. Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας, ότι αν προχωρήσει, θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχτούμε. Υπήρξε επίσης κατανόηση της  αρχής, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν  μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε  μονομερή  βήματα, εκατέρωθεν βήματα και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά. Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση είναι προφανείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Με τη θέληση του Θεού, ελπίζω να δούμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά τόσο τα τρέχοντα όσο και τα χρόνια προβλήματα».

Πηγή: skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE