Τουρκία | Άσκηση «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Μαρμαρά

Share on:

Την άσκηση «Θαλασσόλυκος» θα πραγματοποιήσει η Τουρκία η οποία πέρυσι λόγω μορατόριουμ με την Ελλάδα δεν είχε πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η άσκηση θα γίνει στη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα ξεκινήσει στις 7 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 16.

Όπως αναφέρει η τουρκική πλευρά, οι ένοπλες δυνάμεις, εκτός από όλες τις τρέχουσες επιχειρήσεις και αποστολές τους, για να αυξηθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητά τους και η αποτρεπτική τους δράση στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα, συνεχίζουν αδιάκοπα τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες εκπαίδευσης και άσκησης για τη βελτίωση των προσόντων του προσωπικού τους.

Στις 3 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των Μέτρων Διασφάλισης του ΝΑΤΟ, το αεροσκάφος Ελέγχου Αερομεταφερόμενης προειδοποίησης πραγματοποίησε επιτυχώς αποστολή πτήσης στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας. Στο διάστημα 7 -16 Ιανουαρίου, στις θάλασσες του Μαρμαρά, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, σχεδιάζεται η διεξαγωγή της άσκησης «Θαλασσόλυκος», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

Με πληροφορίες του skai


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE