Τουρκία | Απελάθηκε Ισραηλινός ποδοσφαιριστής μετά την στήριξη στον πόλεμο στη Γάζα

Share on:

Απελάθηκε από την Τουρκία και επιστρέφει στο Ισραήλ ο ποδοσφαιριστής Σαγκίβ Γεχεζκέλ, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές για υποκίνηση μίσους, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους ομήρους που κρατούνται στην Γάζα κατά την διάρκεια αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το Ισραήλ έχει στείλει ειδικό αεροπλάνο για να μεταφέρει στο Ισραήλ τον Σαγκίβ Γεχεζκέλ.

Ο 28χρονος παίκτης της Αντάλια φόρεσε κατά την διάρκεια του αγώνα περικάρπιο στο οποίο αναγραφόταν «100 ημέρες. 07/10» αναφερόμενος στην ημερομηνία της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ κατά την 100ή ημέρα του πολέμου στην Γάζα.

Ενας δεύτερος ισραηλινός ποδοσφαιριστής, ο Εντέν Καρζέφ, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στην Τουρκία για την ανάρτηση στο Instagram πανό με σύνθημα στα αγγλικά «100 – Φέρτε τους πίσω ΤΩΡΑ», αναφερόμενος στους ομήρους στην Γάζα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Μπασακσεχίρ, γνωστή για την σχέση της με την τουρκική προεδρία, ανακοίνωσε την έναρξη πειθαρχικής έρευνας κατά του ποδοσφαιριστή.

Πηγή: CNN GREECE


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE