Τουρισμός | Στο top 15 των ευρωπαϊκών παραλιών η Συκιά της Μήλου και το Κριαρίτσι στη Σιθωνία

Share on:

Στο top 15 των ευρωπαϊκών παραλιών ψηφίστηκε η Συκιά στη Μήλο (11η θέση), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations που παρουσίασε τις κορυφαίες παραλίες για το 2023, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα.

Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι δημοφιλείς χρυσαφένιες αμμουδιές και από παραλίες για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για όλους. Η Μήλος, μέσω της Συκιάς, ήταν μαζί με το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής (12η θέση) οι μόνες ελληνικές διακρίσεις που ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες.

Ωστόσο, ακόμα και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκθειάζουν τις παραλίες της Μήλου, όπως το TravelDudes που σε άρθρο του αναφέρεται εκτενώς στις παραλίες Σαρακίνικο, Παπαφράγκας, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Φυριπλάκα, Αλογόμαντρα και Λαγκάδα καθώς και στα ψαροχώρια του νησιού (Πλάκα, Κλίμα, Μανδράκια, Άγιος Κωνσταντίνος, Αδάμαντας).

Το συγκεκριμένο Μέσο https://traveldudes.com/fishing-villages-beaches-in-milos/# από το 2004 παρέχει συμβουλές και εμπειρίες ταξιδιωτών βασιζόμενες στα προσωπικά τους βιώματα.

Παράλληλα, η ισπανική έκδοση του National Geographic τοποθετεί το Σαρακινικό της Μήλου στις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη https://viajes.nationalgeographic.com.es/a/mejores-playas-europa_12973

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE