Το παρασκήνιο της υπόθεσης Ασημακοπούλου και η αντίδραση Μητσοτάκη

Share on:

Οποιος συγκράτησε το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερών στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για το θέμα της διαρροής e-mail από το γραφείο της κ. Aσημακοπούλου, θα καταλάβαινε ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί δεν ήταν για καλό.

Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες το πρωί με την ανάρτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε στρατιώτης της παράταξης μεν, αλλά ότι θα μείνει στα μετόπισθεν δε, αλλά και με την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, από το γραφείο του οποίου είχαν φύγει τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων..

Η έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου είχε αποδώσει καρπούς, καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετακλητός υπάλληλος-συνεργάτης του γενικού γραμματέα είχε δώσει τα στοιχεία στον υπεύθυνο αποδήμων της Ν.Δ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του τα ενεχείρησε στο γραφείο της ευρωβουλευτή. Η διαρροή, σύμφωνα με την έρευνα έγινε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης του περασμένου καλοκαιριού, όπως “ομολογήθηκε” από τους εμπλεκόμενους. Ο κύβος είχε ριφθεί. Γιατί ακόμη και αν δεν γνώριζε η κ. Ασημακοπούλου, γεγονός για το οποίο πολλοί αμφιβάλλουν, η… ζημιά είχε γίνει

Προσωπικά δεδομένα “έφυγαν” όχι από οπουδήποτε αλλά από το υπουργείο Εσωτερικών και η επιστολική ψήφος που είχε διατυμπανιστεί εν χορδαίς και οργάνοις, ετίθετο εν αμφιβόλω, όπως και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Διαμηνύθηκε έτσι στην κ. Ασημακοπούλου ότι δεν θα είναι υποψήφια, ενώ ο γενικός γραμματέας υπέβαλε για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του.

Η δύσκολη απόφαση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός είχε δύο δρόμους να διαλέξει. Η να αφήσει την υπόθεση να σέρνεται, με τη δικαιοσύνη να καλεί σε εξηγήσεις τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και όχι μόνο και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να βγάζει πόρισμα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ή να πάρει “μέτρα” ζητώντας ο ίδιος να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Η απόφαση ήταν δύσκολη. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έρχεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις, είναι μία επιτυχημένη ευρωβουλευτής, και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Οπως φάνηκε ωστόσο, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ότι δεν υπέστη πόλεμο λάσπης όπως είχε αρχικά υποστήριξει, ούτε είχε τα e-mail από τα ταξίδια και τις επαφές της με τους απόδημους.Αυτός που είχε τα στοιχεία τον Μάιο του 2023 τα έδωσε στο γραφείο της και εκείνο τα χρησιμοποίησε, αμέσως μόλις βγήκε στον αέρα η πλατφόρμα Epistoliki.Ypes.gov.gr, με την παράλληλη αποστολή του newsletter της στους αποδήμους, οι οποίοι είχαν εγγραφεί στην προηγούμενη πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.Γνώριζε η κ. Ασημακοπούλου ότι το γραφείο της έστειλε τα επίμαχα ενημερωτικά mails; Ο μετακλητός υπάλληλος τα έδωσε στον γραμματέα αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Μ. Σταυριανουδάκη; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει η εισαγγελική έρευνα που έχει ήδη ανοίξει, χωρίς να αποκλείονται ποινικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους αλλά και πρόστιμα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE