Το μυστηριώδες εξωγήινο πλάσμα που μπερδεύει τους επιστήμονες

Share on:

Φωτογραφίες ενός πλάσματος, το οποίο μοιάζει με «εξωγήινη γοργόνα» και που ξεβράστηκε σε μια παραλία της Αυστραλίας κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ επικρατεί ομαδική… παράκρουση καθώς όλοι προσπαθούν να μαντέψουν την ταυτότητα του μυστηριώδους πλάσματος.

«Είχε ακριβώς το σχήμα γοργόνας», είπε η Bobbi-lee Oates, 34 ετών, για τα σκελετικά υπολείμματα, τα οποία εντόπισε ενώ περπατούσε κατά μήκος της παραλίας στο Keppel Sands, στο Queensland.

«Οδηγούσαμε κατά μήκος της παραλίας ψάχνοντας για ένα σημείο να καθίσουμε και δεν μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε πόσο πολύ έμοιαζε το κρανίο με το σχήμα που έχει το κρανίο ενός ανθρώπου», θυμάται η Αυστραλή. «Λοιπόν, σταματήσαμε αμέσως από τη σύγχυση για το τι διάολο μπορεί να είναι αυτό και γιατί μοιάζει με ανθρώπινο κρανίο!»

Οι συνοδευτικές φωτογραφίες δείχνουν το… αίνιγμα του ωκεανού, το οποίο πράγματι φαίνεται να έχει ένα ανθρωποειδές κρανίο και ο σκελετός του  παραπέμπει στον… εξωγήινο στην κινηματογραφική ταινία “Predator”.

Η Oates, ο οποίος υπολόγισε ότι το πλάσμα είχε μήκος 6 πόδια (δηλαδή 1,8 μέτρα), περιέγραψε: «Είχε ένα ανθρώπινο κρανίο με επιμήκη γνάθο και μαλλιά παρόμοια με το χρώμα μιας αγελάδας ή ενός καγκουρό, αλλά με τρίχες που έλειπαν σε πολλά σημεία λόγω αποσύνθεσης».

Συνέχισε: «Ήταν ακριβώς σαν σχήμα γοργόνας, αλλά τριχωτό, γιατί φαινόταν να έχει κάποια ουρά ή άκρο», πρόσθεσε η γυναίκα, η οποία «σοκαρίστηκε» από την ανθρώπινη όψη του πτώματος.

Είπε ότι αρχικά νόμιζε ότι είχε ανακαλύψει ένα «νέο είδος». «Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει ιδέα τι είναι ή ποιον θα μπορούσα ενδεχομένως να βρω για να μάθω τι ακριβώς είναι» έγραψε στο Facebook.

Τι απαντούν οι ειδικοί

«Σίγουρα μου φαίνεται σαν ένα μικρό κήτος», είπε ο Rob Deaville, διευθυντής έργου για το Πρόγραμμα Διερεύνησης Κητωδών Strandings του Ηνωμένου Βασιλείου στο Zoological Society του Λονδίνου, αφού εξέτασε τις φωτογραφίες. «Δεν είμαι εξοικειωμένος με την περιοχή ούτε με ποια είδη βρίσκονται συνήθως εκεί, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

Για την Oates, η αναζήτηση συνεχίζεται. «Ακόμα δεν έχω μάθει τι ήταν. Ήλπιζα ότι κάποιος θα σχολίαζε λέγοντας τι ήταν, αλλά τα σχόλια ήταν όλα τόσο διαφορετικά» ανέφερε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια οντότητα με… αρειανά χαρακτηριστικά σε παραλία προκαλεί φρενίτιδα στο διαδίκτυο. Ένας Νοτιοαφρικανός πυροδότησε υστερία μεταξύ των χρηστών το 2022 αφού φωτογράφισε…. εξωγήινους που φαινόταν να αναδύονται από τη θάλασσα.

Πηγή: enikos.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE