Τιμητική εκδήλωση στον αείμνηστο Χρόνη Αηδονίδη από την εταιρεία φίλων λαού και τον σύλλογο Θρακιωτών

Share on:

Αφιέρωμα στον αείμνηστο μεγάλο ερμηνευτή Χρόνη Αηδονίδη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουάριου, στην Αιθούσα Μ.Ευεργετων του μεγάρου της Εταιρείας στην Αθήνα.

θα χαιρετήσουν εκ μέρους του Δ.Σ της Εταιρείας των φίλων του λαού η Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-καμηλάκη, ομότιμη.Ερευνήτρια, τέως Διευθυντήρια του κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ομιλία θα δώσει ο Λάμπρο Λιάβας ,καθηγητής εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ με θέμα<<Βασίλεψεν αυγερινός. Η προσφορά του χρόνη Αηδονίδη>>. Όπως επίσης ο συγγραφέας Κωσταντίνος Τριανταφυλλάκης με θέμα η ομιλία του << Ο Χρόνης Αηδονίδης της θράκης και της οικουμένης>> .

Τα χορευτικά τμήματα των θρακιωτών Αθηνών θα αποδώσουν χορούς της Θράκης, με χοροδιδασκάλους τους Αθανάσιο Λάκκα και βασίλειο Μπουκουβάλια.

Θα τραγουδήσουν οι χορωδίες των Θρακιωτών Αθηνών και του Συλλόγου Κορύβαντες Αγίας Παρασκευής υπό την διεύθυνση της κ. Έφης Βαϊρλή. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Δημούδης τραγούδι και λαούτο, Γεώργιας Συμεωνίδης γκάιντα κλαρίνο και τραγούδι , Βασίλης Οικονόμου κρουστά και Σπυρός Κοντολούρης, βιολί.

Συνδιογρανωτές: Αρχείο Μουσικολαογραφικής παράδοσης <<Χρόνης Αηδονίδης >> Θρακικό κέντρο, Εταιρεία Θρακικών Μελετών, Ένωση Κομοτηναίων, Πολιτιστικός σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν αθηναις, Σύλλογος Ορεστιαδιτών Αθήνας ,Σύλλογος Σουφλίου, Σύλλογος Θρακιωτών και φιλων θράκης ,Σύλλογος θρακιωτών Ζωγράφου.

Συντονισμός: Γεώργιος Αρβανίτης, Πρόεδρος θρακιωτών Αθηνών.

https://valuenews.gr/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE