Θα γίνει ο Βοτανικός το νέο «Γιοφύρι της Άρτας», μετά την προσφυγή των 59;

Share on:

Θα γίνει σαν τον… γιοφύρι της Άρτας το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό; Θα δείξει από τα δικαστήρια. Διότι 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που ήταν κατά της απόφασης για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο που θα επικύρωνε το αποτέλεσμα της Γ.Σ., πέτυχαν την αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι 59 δεν έκαναν μόνο προσφυγή, αλλά κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και για το λόγο αυτό αναβλήθηκε για εννέα μήνες η εκδίκαση, μέχρι να βγει απόφαση για την αγωγή που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να… μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Τι ζητούν; Την ακύρωση όλης της Γενικής Συνέλευσης, υποστηρίζοντας ότι το πρότζεκτ έπρεπε να είχε υπερψηφιστεί από τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών και όχι των ψηφισάντων, αλλά και ότι δεν έπρεπε να υπάρξει επιστολική ψήφος.

Όπως είναι γνωστό, η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ψήφισε σε ποσοστό 68% των ψηφισάντων υπέρ της μετεγκατάστασης του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Μετά την προσφυγή των 59, Μπακογιάννης, Αλαφούζος και Μαλακατές υπόγραψαν τις συμβάσεις κι ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι το θέμα έρχεται στην Βουλή μέσα στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Το χρονοδιάγραμμα από τώρα και στο εξής, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προσφυγές είναι :

  • Την ερχόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική κυβερνητική τροπολογία
  • Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.
  • Το κονσόρτσιουμ των τραπεζών (ΑΕΠ Ελαιώνας) βάζει μπροστά την ολοκλήρωση των μελετών και μέχρι το τέλος του έτους ξεκινούν τα έργα των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
  • Σε λίγους μήνες, επίσης εντός του έτους, ξεκινούν στον Βοτανικό οι πρόδρομες εργασίες. Μπαίνουν μπουλντόζες!

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE