Τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί από πυρά του Αζερμπαϊτζάν

Share on:

Τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσαν οι αρχές του διαφιλονικούμενου θύλακα.

«Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον αρμένικων θέσεων» σε περιοχές του Μαρτούνι και του Μαρτακέρτ στη διάρκεια τη νύκτας με το πυροβολικό και drones, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας των αυτονομιστικών αρχών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Twitter.

«Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν έπειτα από αυτή τη νέα πρόκληση του Αζερμπαϊτζάν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον νέες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί χωριστά με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζοϊάν και τον Αζέρο Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, και μετά θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση.

«Πρόκειται για πολύ ευαίσθητες διπλωματικές συζητήσεις», σχολίασε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ειρήνη είναι εφικτή και ότι ο άμεσος διάλογος είναι το κλειδί για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και τη σύναψη μιας διαρκούς και αξιοπρεπούς ειρήνης» για τις δύο πλευρές, πρόσθεσε.

Παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις αρχές Μαΐου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν συζητήσεις σε Βρυξέλλες και Μόσχα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία ζήτησε από το Αζερμπαϊτζάν να αποκαταστήσει την πρόσβαση στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέσω της Αρμενίας.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αμφισβητούν τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πόλεμοι για αυτόν. Η τελευταία σύγκρουση, που διεξήχθη το 2020, είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των αρμενικών δυνάμεων και σημαντικά εδαφικά κέρδη για το Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή AFP – Agerpres.ro 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE