Τέλος το «Κουμουνδούρου» – Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετονομάζονται σε «Μίμης Δαρειώτης»

Share on:

Απόφαση για το όνομα των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, να ονομαστεί η «Κουμουνδούρου», όπως λεγόταν ατύπως μέχρι σήμερα, σε «Μίμης Δαρειώτης».

Η πρότασή του αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ποιος ήταν ο Μίμης Δαρειώτης

Ο Δημήτρης (Μίμης) Δαρειώτης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1943 στο Χαρακοπιό Μεσσηνίας.

Ο πατέρας του, Αναστάσιος Δαρειώτης, ήταν αγρότης και μέλος του ΕΑΜ την περίοδο της Κατοχής. Ο Μίμης πέρασε στο Φυσικομαθηματικό τμήμα του ΕΚΠΑ το 1962, οργανώθηκε στην ΕΔΑ και στη συνέχεια στη Νεολαία Λαμπράκη από τα χρόνια 1962-1964.

Με την επιβολή της δικτατορίας επικηρύχτηκε και πέρασε στην παρανομία. Τον Απρίλιο του 1986 συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια επί μήνες, ενώ η σύλληψή του ανακοινώθηκε τον Μάιο και ενώ είχε ήδη μείνει ανάπηρος. 

Δικάστηκε από έκτακτο στρατοδικείο τον Φεβρουάριο του 1969 και καταδικάστηκε σε θάνατο, απόφαση που μετατράπηκε σε 16 χρόνια.

Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 1973, αλλά συνελήφθη ξανά την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Μπογιατίου.  Εκεί επί οκτώ ημέρες υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και ειδικότερα σε  εικονικές εκτελέσεις.

Ξαναπέρασε στην παρανομία για τρεις μήνες και τον Φεβρουάριο του 1974 συνελήφθη εκ νέου για μερικές μέρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Εσωτερικού. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος, διαδοχικά της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE