Παραιτήθηκε ο Τσίπρας – Δεν θα είναι υποψήφιος ξανά

Share on:

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, απέναντι στην ιστορία, σε όσους σε πίστεψαν και απέναντι στον εαυτό σου. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνω εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία. Οι αποφάσεις μου ξεπερνούν τον δικό μου προσωπικό ορίζοντα. Πρέπει να αποτιμήσουμε έναν ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε έναν νέο. Μίλησα για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, να ανανεώσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό από πάνω μέχρι κάτω, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα διαβάζει τις νέες προκλήσεις της εποχής. Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν πρώτο εμένα. Παρέλαβα στα 34 μου ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, το ταξίδι ήταν επικίνδυνο, γεμάτο παγίδες, αλλά συναρπαστικό.

Εγινε το πρώτο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη που κυβέρνησε σε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας και την ΕΕ. Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός στη χώρα. Αυτό το ταξίδι, κάθε του μέρα, ήταν μέρα μάχης. Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε, έξοδος από μνημόνια, ρύθμιση του χρέους, για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε, για τη συμφωνία των Πρεσπών που πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας. Το ταξίδι είχε τραύματα, φθορά και δύσκολους συμβιβασμούς, αλλά άφησε αποτύπωμα στην ιστορία. Οι επιτυχίες, οι μάχες που κερδίσαμε αλλά κι εκείνες που χάσαμε αποτελούν την αποκατάστασή παρακαταθήκη για τον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου. Διπλή εντολή: να ανταποκριθούμε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξουμε άμεσα χωρίς χρονοτριβή, δραστικά. Να μη χαθεί ούτε μία μέρα. 

Την πεποίθησή μου για την ανάγκη βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με το λόγο μου, αν δεν την υπηρετώ και στην πράξη. Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας όπως ορίζεται από το καταστατικό. Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα είμαι παρών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. »


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE