ΣΥΡΙΖΑ | Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση Μαξίμου – ΕΥΠ – Predator – Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης οφείλουν εξηγήσεις

Share on:

Νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έρχονται να αποδείξουν ξεκάθαρα τη σχέση του Μεγάρου Μαξίμου και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την Intellexa και το σύστημα υποκλοπών Predator.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι ισραηλινοί της Intellexa είχαν αναπτύξει τέτοια σχέση με την ελληνική κυβέρνηση που έστελναν στην ΕΥΠ και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και διορθώσεις επί προσχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως ο ίδιος ο Ισραηλινός δημιουργός του Predator διέμενε σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας πρώην βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας το οποίο μίσθωνε όχι η Intellexa, αλλά γνωστός έμπορος όπλων, ο οποίος είχε μεσολαβήσει και για τη μίσθωση των γραφείων της Intellexa στο Ελληνικό.

Πλέον τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία.  Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει το έργο της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών και να προσωποποιήσει τις ποινικές ευθύνες. Καλούμε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει την επιτάχυνση των ερευνών και να επικουρήσει τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλισθεί πως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα τις έρευνες τους.

valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE