ΣΥΡΙΖΑ | Επιμένει στο ερωτηματολόγιο ο Κασσελάκης – Δεν ανακαλεί την επιστολή

Share on:

Διαφορετικά εικόνα για το τι συνέβη στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία δίνουν σήμερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέλοντας, όπως σημειώνουν, να “αποκαταστήσουν την αλήθεια”, μετά και τη χθεσινή υποχώρηση Κασσελάκη και την εύθραστη εκεχειρία στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, το επίμαχο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη παραμένει αναρτημένο στον iSYRIZA, ενώ ο πρόεδρος δεν αποσύρει την επιστολή “φωτιά” που έστειλε τη Δευτέρα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως τονίζουν πηγές του κόμματος, “για την αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: “Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη”
Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο.
2. Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ.
3. Το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η περίφημη εκεχειρία που συμφωνήθηκε χθες το βράδυ δεν περιλαμβάνει την απόσυρση της επιστολής, όπως διέρρευσε ως πληροφορία τα μεσάνυχτα, καθώς από το επιτελείο του προέδρου ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Παρά τα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, γι’ αυτό και όπως λένε, δεν έγινε η ψηφοφορία.

Όπως εξηγούσαν κομματικές πηγές στο TheTOC, δεν αποσύρεται ούτε η επιστολή Κασσελάκη, καθώς δεν έχουν αποσυρθεί ούτε οι υπογραφές των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση.

Στο τέλος της χθεσινής συζήτησης, ο Διονύσης Τεμπονέρας φέρεται να ζήτησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για να ανακληθεί η επιστολή Κασσελάκη, κάτι που απορρίφθηκε από τους συμμετέχοντες. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, “δεν συζητήθηκε θέμα απόσυρσης της επιστολής, το αφήσαμε πίσω, το ζήτημα παρέλκει” .

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι στο συνέδριο που ξεκινάει αύριο θα συζητηθεί το κείμενο θέσεων του προσυνεδριακού διαλόγου και όχι τα ζητήματα του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Ο Κασσελάκης πέταξε το γάντι

Μετά τις αντιδράσεις των κορυφαίων στελεχών και μελών της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο που ανήρτησε, ο Στέφανος Κασσελάκης τους πέταξε ουσιαστικά το “γάντι”, ζητώντας ατύπως διορία ή “λευκή επιταγή” προκειμένου να μην αμφισβητηθεί μέχρι τις εθνικές κάλπες του 2027.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να τους είπε μεταξύ άλλων πως, αν μπορούν να βρουν κάποιον αντίπαλο, δεν έχει αντίρρηση να προσφύγει και πάλι στη βάση του κόμματος, κάτι που είχε πει δημοσίως και ο διευθυντής της ΚΟ, Γιώργος Τσίπρας, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ηγεσίας.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας φέρεται να σήκωσε το γάντι και να του απάντησε σε υψηλούς τόνους πως “δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής”.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE