Συνεχίζεται η κακοκαιρία έως και την Πέμπτη

Share on:

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σήμερα, στα κεντρικά , τα νότια ηπειρωτικά ,το Ιόνιο και από το βράδυ στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Αναμένεται και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα. Και την Τετάρτη και κυρίως σε Θεσσαλία, (και στις Σποράδες), την Εύβοια, την Στερεά, (και στην Αττική κατά διαστήματα) , την Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη το μεσημέρι.

Αν και λίγα φαινόμενα θα υπάρξουν και Παρασκευή και Σάββατο ,θα είναι πολύ τοπικά, χωρίς ένταση, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο


Πιο αναλυτικά σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Αρτας και Πρέβεζας).


Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 και στα ανατολικά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής, κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE