Συναγερμός στη Βουλγαρία| Βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα

Share on:

Επίσημη ανακοίνωση έβγαλε ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας πως από σήμερα διέκοψε τη λειτουργία του ενός από τους δυο αντιδραστήρες του των 1000 μεγαβάτ, λόγω βλάβης στην γεννήτρια.
Ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού που καταναλώνει η χώρα.

Η λειτουργία της μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντουί διακόπτει «εξαιτίας κακής λειτουργίας συστήματος» της γεννήτριας «και ενεργοποίησης της ηλεκτρικής προστασίας στο μη πυρηνικό τμήμα» του σταθμού.

Ο δεύτερος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, η «Μονάδα 6», ίδιας ισχύος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τον σταθμό.

Ανησυχίες για ραδιενέργεια

Η προστασία έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε, αλλά «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην κατάσταση της ραδιενέργειας στην εγκατάσταση», ανέφερε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Η ημερομηνία, κατά την οποία η Μονάδα 5 θα μπορέσει να επανασυνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο, δεν διευκρινίσθηκε. Είχε απενεργοποιηθεί πριν από λιγότερο από ένα μήνα για συντήρηση και τροφοδοσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός είναι πολύ σημαντικός για την χώρα καθώς παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού χάρη σε δυο αντιδραστήρες που πήραν τη σκυτάλη από τέσσερις μικρούς αντιδραστήρες, οι οποίοι έκλεισαν το 2002 και το 2006 ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE