Συλλήψεις για τη φωτιά στην Πάρο – Προσπάθησαν να κάψουν ξερά κλαδιά

Share on:

Για τη μεγάλη φωτιά στην Πάρο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/4) και οριοθετήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας, μίλησε ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Μπίζας, ο οποίος έκανε λόγο πως συνελήφθησαν δύο άτομα.

«Είχαμε μία δύσκολη ημέρα χθες. Σήμερα είναι πιο ισχυροί οι άνεμοι, αλλά ευτυχώς γύρω στις 21:00 έσβησε η φωτιά και με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου που ήρθε από την Αθήνα» είπε ο δήμαρχος για τη μεγάλη φωτιά στην Πάρο, μιλώντας στο Action 24.

«Έκαψε μία πλαγιά στον δρόμο της Παροικιάς προς τη Νάουσα η οποία είχε δέντρα και βλάστηση. Κάποιος ήθελε να κάψει κάποια χόρτα, πέρασε τον δρόμο και το έκανε. Πληροφορηθήκαμε από την αστυνομία ότι υπήρξαν συλλήψεις» συνέχισε ο κ. Μπίζας.

Φωτιά στην Πάρο: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο

Οριοθετήθηκε, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην Πάρο επί της επαρχιακής οδού Παροικιάς – Νάουσας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16.30 στην περιοχή Έλητας Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε κατοικίες και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Ακόμη, στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πυργάκι Παροικιάς, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Παραλία Παροικιάς λόγω της πυρκαγιάς.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE