Συγκλονισμένος από τον θάνατο του 36χρονου δηλώνει ο πλοίαρχος του Blue Horizon

Share on:

Μετά από αρκετές ώρες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 3 μελών του πληρώματος του Blue Horizon, που κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Το 4ο μέλος του πληρώματος που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος, ο υποπλοίαρχος, νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Ο πλοίαρχος, στο απολογητικό του υπόμνημα δηλώνει συγκλονισμένος από τον θάνατο του 36χρονου, και περιγράφει βήμα βήμα τις κινήσεις του την μοιραία εκείνη βραδιά.

Σχετικά με την πτώση του Αντώνη στην θάλασσα, δήλωσε πως άκουσε τον ύπαρχο να φωνάζει “κάπτεν, κάπτεν” μέσω VHF και κοίταξε στην οθόνη που δείχνει τον καταπέλτη, και ίσα ίσα πρόλαβε να δει τον 36χρονο να πέφτει στην θάλασσα.

Παράλληλα, δήλωσε άγνοια για τον διαπληκτισμό ανάμεσα στο θύμα και το πλήρωμα και μέχρι την στιγμή που έφυγε το πλοίο ισχυρίζεται πως δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη, ενώ φώναζε στους αξιωματικούς που βρίσκονται στον καταπέλτη μέσω VHF “Ρε παιδιά τι γίνεται εκεί…;”.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

“Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση”.

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE