«Σύμπραξη Εκδίκησης» | Συνεχίζονται οι έρευνες – Στο «μικροσκόπιο» κινητά και υπολογιστές

Share on:

Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης“, για την οποία κατηγορούνται και τέσσερις κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες κυρίως στις χειρόγραφες σημειώσεις, τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τα usb sticks που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων. Προσπαθούν να διαπιστώσουν τι επιθέσεις σχεδίαζε στο μέλλον η οργάνωση, αλλά και εάν εμπλέκεται σε παλαιότερες τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σημειώσεις του έγκλειστου, φερόμενου αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, σε δικαστικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, που όπως φαίνεται είχαν στοχοποιηθεί.

Ανάμεσα στις πέντε ενέργειες που αποδίδονται στην οργάνωση είναι και η αποστολή αυτού του τρομο-πακέτου στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με παραλήπτη την Πρόεδρο Εφετών, η οποία είχε χειριστεί ποινικές εκκρεμότητες του 36χρονου αναρχικού-ληστή που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Ο μηχανισμός που αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικά σε περίπτωση που ανοιγόταν ο φάκελος και γινόταν έκρηξη, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολλές ανθρώπινες απώλειες. Στο μηχανισμό-σύμφωνα με τις αρχές ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του ενός από τους δυο στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 6 κατηγορουμενους οι 4 αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ο πυροτεχνουργός της Πολεμικής Αεροπορίας τήρησε το δικαίωμα της σιωπής και ενας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πραξη.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE