Στον τελικό του Conference League ο Ολυμπιακός | 2-0 την Άστον Βίλα | η άλλη Ελλάδα (vid)

Share on:

Ο Θρύλος της Ευρώπης «πάτησε» την Άστον Βίλα και προκρίθηκε στον τελικό του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα – Πρωταγωνιστής ο Ελ Κααμπί, που έβαλε και τα δύο γκολ των Πειραιωτών.
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ. Δαφνοστεφανωμένε, μεγάλε και τρανέ! Η ομαδάρα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «πάτησε» την Άστον Βίλα στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου.

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα την βρετανική ομάδα (σ.σ την είχαν νικήσει με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ) και έγραψαν ιστορία, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του συλλόγου, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Μια πολύ σπουδαία εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που έβγαλε νοκ-άουτ το φαβορί της φετινής διοργάνωσης και σε λίγες εβδομάδες θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Μια μυθική πορεία από τους Πειραιώτες, που απέκλεισαν σπουδαίες ομάδες στον δρόμο για τον τελικό και πλέον θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Μια τεράστια πρόκριση, την οποία πανηγύρισαν με τους οπαδούς τους, που γέμισαν ασφυκτικά το «Γ. Καραϊσκάκης» και δημιούργησαν για μια ακόμα φορά φανταστική ατμόσφαιρα. Μια μοναδική στιγμή για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Πειραιά να σηκώνει ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία και να γράφει ιστορία, γεμίζοντας με περηφάνια ολόκληρη την χώρα και αναγκάζοντας την Ευρώπη να υποκλιθεί μπροστά του.

 

Μια ανεπανάληπτη βραδιά για τους Ερυθρόλευκους, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να πετυχαίνει και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (10′, 80′) και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην τεράστια επιτυχία των Πειραιωτών.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα, Έσε και Τσικίνιο ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Ο Ουνάι Έμερι από την άλλη, ξεκίνησε την Άστον Βίλα με τον Μαρτίνες στο τέρμα και τους Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Πάου Τόρες και Ντίνιε στην άμυνα. Οι Ντάγκλας Λουίς και ΜακΓκιν ήταν στα χαφ, με τους Κας και Μπέιλι στα δύο άκρα και τους Γουότκινς και Ντιαμπί στην επίθεση.

Η Άστον Βίλα ξεκίνησε την αναμέτρηση με στόχο να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες, όμως, να κλείνουν πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Τζολάκη. Οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα την Άστον Βίλα και τα κατάφεραν στο 11ο λεπτό, με τον Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ και να βάζει «φωτιά» στο Καραϊσκάκη!

Ο Φορτούνης με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Ποντένσε, αυτός περίμενε το ανέβασμα του Κίνι από αριστερά και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό, με τον Ιβηρα να κάνει το γύρισμα από αριστερά στον Ελ Κααμπί και τον Μαροκινό να εκτελεί τον Μαρτίνες για το 1-0! Ένα γκολ το οποίο προκάλεσε παροξυσμό στον κόσμο του Ολυμπιακού, που πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε ο Αφρικανός επιθετικός.

Μετά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν τις απαντήσεις σε κάθε… ερώτηση των Βρετανών. Στο 25’ ο Ντάγκλας Λουίς δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Τζολάκης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

Στο 34’ ο Ντάγκλας Λουίς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει η Άστον Βίλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

Ευκαιρία με Φορτούνη, τεράστια απόκρουση Τζολάκη

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Φορτούνη. Ο Τσικίνιο έδωσε στον Ποντένσε, αυτός έστρωσε στον Φορτούνη και ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μαρτίνες έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+4’) ο Τζολάκης έδειξε την σπουδαία του κλάση και με φανταστική απόκρουση κράτησε το μηδέν. Ο Μπέιλι έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ροντινέι και πήρε περίεργη πορεία, αλλά ο Τζολάκης με μια απίθανη απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 1-0.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την Άστον Βίλα να απειλεί στο 50’ με τον Γουότκινς, αλλά η κεφαλιά του Βρετανού επιθετικού έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μαρτίνες μπλόκαρε.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (58’) ο Ουνάι Έμερι έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Ντουράν να παίρνει τη θέση του Ντιαμπί. Η Άστον Βίλα συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού έπεφταν στην μπάλα με αυτοθυσία και έδιωχναν προτού οι φιλοξενούμενοι φανούν απειλητικοί για τον Τζολάκη.

Στο 63’ ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Κόνσα τον πίεσε και ο Μαροκινός δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μασούρα αντί του Ποντένσε, ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα από το 53’ και στο 66’ ο Ουνάι Έμερι έκανε δεύτερη αλλαγή, με τον Ιρεγκμπουνάμ αντί του Κάρλος.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Στο 76’ ο Μεντιλίμπαρ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Αποστολόπουλο να παίρνει τη θέση του Κίνι.

Ελ Κααμπί και 2-0!

Στο 80’ ο Ολυμπιακός έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην Άστον Βίλα, με τον Ελ Κααμπί να κάνει το 2-0. Μετά από γέμισμα του Τζολάκη, ο Μαροκινός επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Μαρτίνες και εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της βρετανικής ομάδας για το 2-0. Αρχικά το γκολ του Ελ Κααμπί ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR το τέρμα του Αφρικανού μέτρησε και ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρόκριση.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 2-0, σε ένα «φλεγόμενο» Γ. Καραϊσκάκης και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77’ Αποστολόπουλος) – Ιμπόρα (73’ Όρτα), Έσε – Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε (63’ Μασούρας) – Ελ Κααμπί

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες – Κας (86’ Χέιντεν), Πάου Τόρες, Κόνσα, Κάρλος (66’ Ιρεγκμπουνάμ), Ντίνιε (86’ Μουνρόε) – Ντιαμπί (58’ Ντουράν), ΜακΓκιν, Λουίς, Μπέιλι (86’ Κέλιμαν) – Γουότκινς


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE