Στόλτενμπεργκ | Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δεν θα γίνει μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

Share on:

 Το ΝΑΤΟ «δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να αναπτύξουμε μάχιμα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην ουκρανική επικράτεια, δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Σε άλλο μήκος ο Μπλίνκεν

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε αναφέρει ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί εν τέλει στο ΝΑΤΟ καθώς η υποστήριξη προς τη χώρα παραμένει «σταθερή» μεταξύ των κρατών μελών της Συμμαχίας».

«Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Σκοπός μας στη σύνοδο κορυφής είναι να βοηθήσουμε να γεφυρώσουμε αυτήν την ένταξη», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Εντωμεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σήμερα σε «ευθεία αντιπαράθεση».

Μήνυμα στη… Δύση έστειλε εξάλλου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ.

«Η Δύση είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε τροπή των γεγονότων και ότι η εθνική της ασφάλεια είναι ισχυρή» δήλωσε η Ζαχάροβα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχουν αποτύχει.

Ενώ πρόσθεσε πως «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωθείται η Βορειοατλαντική Συμμαχία στη λήψη βιαστικών μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια»

Πηγή: naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE