Στόχος των Χούθι η επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Share on:

Πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, το οποίο είναι ελληνόκτητο και πλέει υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, έγινε στόχος επίθεσης από τους Χούθι. Η επίθεση έγινε με δύο πυραύλους μέσα σε 20 λεπτά στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά της Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση από βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey για τη νέα επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Παρά τις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας, οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα στην Υεμένη. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, ωστόσο δεν χτυπήθηκε. Επίσης, σημείωσε ακόμη ότι το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνόκτητο πλοίο μπαίνει στο στόχαστρο των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Νωρίτερα, τον Ιανουάριο οι Χούθι επιτέθηκαν με πύραυλο κατά εναντίον πλοίου ιδιοκτησίας της ελληνικών συμφερόντων Eagle Bulk Shipping.

Με πληροφορίες του powergame


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE