Σούρας | Μαστίζει το σύνδρομο του μιμητισμού – Τρία εγκλήματα με τον ίδιο τρόπο σε μια εβδομάδα

Share on:

Σε μάστιγα εξελίσσεται το σύνδρομο μιμητισμού σε όλο το κόσμο, καθώς ολοένα και αυξάνονται τα πανομοιότυπα μεταξύ τους εγκλήματα, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στην υπόθεση των Γλυκών Νερών και στην υπόθεση της 41χρονης εγκύου από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, ο ρόλος των Social Media ενισχύει και βοηθάει τον σύνδρομο του μιμητισμού να αναπτυχθεί σε κάθε σπίτι της κοινωνίας.

Σε συνέντευξη του στη Valuenews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη, ο κος Σούρας αναφέρθηκε στην δολοφονία της 41χρονης σημειώνοντας πως υπήρχαν σημάδια που “μαρτυρούσαν” την διαταραχή της προσωπικότητας του δράστη και κατ’ επέκταση στις κακοποιητικές τους συμπεριφορές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε υποθέσεις σαν αυτήν στην Ημαθία, σύμφωνα με τον κο Σούρα θα πρέπει να υπάρχει ψυχιατρική διάγνωση από δημόσιο φορέα, προκειμένου οι υπηρεσίες να ελέγχουν εάν και κατά πόσο τα παιδιά μεγαλώνουν κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση που η διάγνωση πραγματοποιηθεί από ιδιωτικό φορέα, δεν υπάρχει μέριμνα.

Για την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο κος Σούρας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αρκετό ιστορικό ή υλικό ερευνών, προκειμένου να υπάρχει μια επιστημονική διατύπωση επί του φλέγον ζητήματος που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Σημείωσε όμως πως πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή, που δε γνωρίζουμε εάν θα είναι προς το καλό.

Τέλος, ο ίδιος από τη μεριά τους εξέφρασε την άποψη πως τα φύλα είναι αποκλειστικά δύο, κάτι που έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά και δε χωράει αμφισβήτηση.

Ειδικότερα:

Τα Social Media βοηθούν στην αύξηση του σύνδρομού μιμητισμού

« Έχουμε έναν ακόμη σύνδρομο του μιμητισμού. Ο δράστης, στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, έκανε ακριβώς τα ίδια με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην υπόθεση των Γλυκών Νερών. Εφόσον έκανε τη δολοφονία με τον τρόπο και τη συνοχή άλλων ανθρώπων, βγήκε στα κανάλια, μιλούσε, έκανε ότι δεν ξέρει τίποτα, αρνείται κτλπ.

Βρισκόμαστε μπροστά από ειδεχθή εγκλήματα, σε ανθρώπους που έχουν δείξει όλο το χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Δυστυχώς, οι γυναίκες ως επί των πλείστων δε θέλουν να δουν αυτή την κατάσταση. Ο δολοφόνος συνήθως δεν είναι ότι δολοφονεί στα καλά του καθουμένου. Πριν να δολοφονήσει έχει δείξει πάρα πολλά σημάδια και ενδείξεις που μπορούν να βάλουν ένα ερωτηματικό. Πραγματικά, δεν ξέρω γιατί ο κόσμος δε θέλει να το καταλάβει, και κάπως έτσι έχουμε οδηγηθεί σε τέτοιες δολοφονίες.

Το σύνδρομο του μιμητισμού μαστίζει αυτή τη στιγμή σε όλο το κόσμο. Διότι με τα social media και τα viral videos όλα έρχονται πολύ γρήγορα μέσα στα σπίτια μας. Πολλά λοιπόν διαταραγμένα μυαλά μπορούν να μιμηθούν το ίδιο πράγμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ».

Μέσα σε μια εβδομάδα έγιναν τρεις δολοφονίες με τον ίδιο τρόπο

Ένα παράδειγμα που κάνει εντύπωση, είναι πως την προηγουμένη εβδομάδα μόνο είχαμε τρία εγκλήματά: έναν 16 χρόνο που σκότωσε τον πατέρα του με πολλές μαχαιριές, έναν 18χρονο που σκότωσε τον 16χρονο πάλι με μαχαίρι και στο τέλος της εβδομάδας είχαμε έναν 35χρονο που σκότωσε τον 63χρονο πατέρα του με πολλές μαχαιριές. Είναι πράγματι τόσο τυχαίο να έχουμε αυτή την επανάληψη με τον ίδιον τρόπο του ίδιου εγκλήματος; Ιδιαίτερα στο τρίτο έγκλημα, όπου ο κακοποίησης πατέρας ότι έκανε το έκανε για πολλά χρόνια, είναι τυχαίο που κάποια στιγμή, ακριβώς μετά από τα άλλα δυο εγκλήματα “μιμήθηκε” και ο τρίτος και σκότωσε με μαχαίρι; ».

Δολοφονία 41χρονης εγκύου | Υπήρχαν όλα τα σημάδια για την αντικοινωνική διαταραχή του δράστη

« Οι άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή δολοφονούν, είναι άνθρωποι που έχουν μια διαταραχή της προσωπικότητας, που ονομάζεται αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας. Δηλαδή, άτομα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από πολύ μικρή ηλικία, από τότε που ήταν ακόμη έφηβοι, μέσα στην οικογένεια, με την ανοχή ή με τη μη τοποθέτηση ορίων της οικογένειας, έχουν δημιουργήσει έναν χαρακτήρα, ο οποίος είναι πολύ οξύθυμος, ένταση, πιστεύει πως αυτός είναι καλύτερος και ο σημαντικότερος, ο τιμωρός. Και ότι κάνει, δηλαδή εάν τραυματίσει ή βρίσει ή να χτυπήσει, το κάνει χωρίς ενοχές και τύψεις. Τα σημάδια λοιπόν τα δείχνουν πάντα, απλώς εμείς δε θέλουμε να τα δούμε. Ειδικότερα, όταν συμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια, λέμε “εφηβεία είναι θα περάσει”, “δεν είναι για εμάς αυτά τα πράγματα”, “τι θα πει ο κόσμος”.

Η 41χρονη εγκυμονούσα Γεωργία με τον σύντροφο της

Στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, αυτός που σκότωσε την έγκυο γυναίκα, δεν είναι μια περίπτωση όπου ένα “φυσιολογικός άνθρωπος” στα καλά του καθουμένου αποφασίζει να σκοτώσει. Εγώ τους ανθρώπους με την αντικοινωνική διαταραχή τους ονομάζω ήρωες τους κακού, γιατί είναι οι εν δύναμή δολοφόνοι και εν τέλι πράγματι οι δολοφόνοι. Παρόλα αυτά έχουν διπλασιαστεί όλα αυτά τα εγκλήματα, μόλις ξεκίνησε ο χρόνος και εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει να τα μετράμε.

Πιθανόν, οι όλες αναφορές στη θρησκεία, στους ψεκασμούς, στα εμβόλια και στις νέες ταυτότητες που είδαμε στις πρόσφατες αναρτήσεις του δράστη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να είναι προκειμένου να αποσυντονίσει ή να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό του. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις δε λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας όταν λένε κάποιες προσωπικές ιδέες, διότι όπως καταλαβαίνετε το μυαλό τους στην πραγματικότητα είναι αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως άνθρωποι με αυτή τη διαταραχή μπορεί να κάνουν το κακό ακόμα και σε πολύ μικρή ηλικία ή και σε πολύ μεγάλη. Η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ο άνθρωπος αυτό είναι έτοιμος σε οποιαδήποτε ηλικία για να προβεί σε μια κακή πράξη ».

Υπόθεση Ημαθίας | Πρέπει να υπάρξει διάγνωση από δημόσιο φορέα ώστε να ελέγχουν την κατάσταση στο σπίτι

« Στην υπόθεση της Ημαθίας, εάν όλα τα στοιχεία είναι όπως δείχνουν μέχρι στιγμής και εάν πράγματι είχε νοσηλευτεί, μιλάμε για μια πολύ διαφορετική περίπτωση. Κάνουμε λόγο για μια ψυχιατρικά άρρωστη γυναίκα που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Το πιο κύριο από όλα είναι εάν λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή, όπως επίσης και αν επισκέπτεται τον γιατρό.

Αν είχε περάσει μέσα από Δημόσια υπηρεσία θα έπρεπε πράγματι να υπάρχει μια υπηρεσία που θα ελέγχει τόσο την ίδια όσο και την κατάσταση στο σπίτι, από τη στιγμή που μεγάλωνε τρία παιδιά. Εάν από την άλλη η διάγνωση της είχε δοθεί από ιδιωτικό φορέα, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να μεριμνήσει. Παρόλα αυτά, δεν υπήρχε κάποιος άλλος στην οικογένεια (παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, πατέρας) ώστε να δει την κατάσταση; Για παράδειγμα, ο μάρτυρας της υπόθεσης, που είναι και γείτονας, ανέφερε πως την άκουσε να ουρλιάζει. Αυτά δεν τα έβλεπε κάποιος ώστε να ειδοποιηθούν οι αρχές; Είναι όμως μια ιστορία, η οποία αφορά ψυχιατρική διαδικασία, ψυχιατρική νόσο και πάνω από όλα να υπάρχει μια διάγνωση.

Είναι διαφορετικό να σκοτώνει ο άρρωστος, που κατά κάποιον τρόπο πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις κάτι, και διαφορετικό να σκοτώνει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μια διαταραχή στην προσωπικότητα που δεν είναι αρρώστια και που δείχνει ξεκάθαρα τα συμπτώματα, και μάλιστα πολλές φορές ».

Υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια | Χρειάζονται ακόμα μελέτες και έρευνες

« Είναι ένα θέμα πάρα πολύ καινούργιο και δυστυχώς δεν έχουμε ούτε τις κατάλληλες πληροφορίες ούτε τις κατάλληλες έρευνες για να μπορέσουμε να διατυπώσουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχουμε ούτε το ιστορικό χρόνων, να γνωρίζουμε δηλαδή πως ακριβώς λειτουργεί, ποίες οι επιπτώσεις των παιδιών στα μετέπειτα χρόνια της ζωής τους ή ακόμα και το πως μεγαλώνουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είναι όμως μια ιστορία που δεν μπορεί να έχει βιαστικά αποτελέσματα και δεν πρέπει να γίνονται ξαφνικές αλλαγές, οι οποίες θα αποφέρουν προβλήματα. Νομίζω πως χρειάζεται να μελετηθεί το θέμα, πρέπει να υπάρξουν εργασίες συγκεκριμένες με ομοφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν υιοθετήσει παιδιά. Ο πρωθυπουργός βέβαια από την άλλη θα απαγορεύσει την τεκνοποίηση μέσω παρένθετης μητέρας. Είναι ένα θέμα που ναι μεν καίει, αλλά απαιτείται σοβαρότητα και πολύ μελέτη. Παρόλα αυτά αποτελεί μια τεράστια αλλαγή.

Αυτό για το οποίο εγώ μάχομαι και θα μάχομαι πάντοτε είναι για φύλα. Ότι δηλαδή, τα φύλα είναι συγκεκριμένα, βιολογικά, επιστημονικά, ανθρώπινα και είναι δυο. Όλοι όσοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι μέσα στα φύλα χωράει ένα ακόμα, το οποίο δεν υπάρχει, θα βρουν απέναντι τους όλους τους επιστήμονες. Κάνουμε λόγο για τα βιολογικά φύλα, τα τεκμηριωμένα φύλα. Μέσω πολλών άλλων πραγμάτων πάμε να ακυρώσουμε και την επιστημονική και βιολογική πλέον απόδειξη ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE