Σοκαριστικές εικόνες από τα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου| Σωροί από πτώματα μεταναστών

Share on:

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Τρόμο προκαλούν οι σκληρές εικόνες με τους τουλάχιστον 23 νεκρούς μετανάστες μετά τα επεισόδια της Παρασκευής όπου εκατοντάδες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα από το Μαρόκο προς την Ισπανία στην Μελίγια.
Δεκάδες τραυματίες αιμόφυρτοι ο ένας πάνω στον άλλον στο έδαφος και ανάμεσα τους στέκονται Μαροκινοί αστυνομικοί.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν πως οι τραυματίες έμεινες τόσες ώρες αβοήθητοι που ο θάνατος τους ήταν αναμενόμενος.

Την Παρασκευή περίπου 2.000 Αφρικανοί μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην επικράτεια της Ισπανίας περνώντας τον φράχτη στη Μελίγια. Η σύγκρουση με τους Ισπανούς φρουρούς κράτησε περίπου δύο ώρες και, τελικά, μόλις 100 κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη και να κατευθυνθούν στην Μελίγια. Εκεί, πάνω στον συνωστισμό, πολλοί ποδοπατήθηκαν ενώ άλλοι έπεσαν την ώρα που σκαρφάλωναν στον φράχτη, ο οποίος φυλάσσεται αυστηρά.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι επικρίσεις για τη υπερβολική βία. Βίντεο εμφανίζουν Μαροκινούς φρουρούς να τραβούν με τη βία τραυματίες ή να χτυπούν ανθρώπους που ήταν πεσμένοι καταγής. Η Μαροκινή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε μια σειρά από tweet το Σάββατο, ζήτησε μια “περιεκτική, γρήγορη και σοβαρή έρευνα” όσον αφορά τα δημοσιευμένα βίντεο που δείχνουν τους Μαροκινούς αστυνομικούς να χρησιμοποιούν έντονη βία σε ήδη ξαπλωμένα και χτυπημένα άτομα στο έδαφος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, χαρακτήρισε τα γεγονότα «επίθεση στην εδαφική μας ακεραιότητα» και επέρριψε τις ευθύνες στους διακινητές των μεταναστών. Οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες είχαν ξύλα, μαχαίρια και οξύ με τα οποία επιτέθηκαν στους φύλακες, ενώ επίσης πρόσθεσε “Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για όλα όσα φαίνεται να έχουν συμβεί σε αυτά τα σύνορα, είναι οι μαφίες που διακινούν ανθρώπινα όντα”.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE