Σκρέκας | Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά

Share on:

Η τόνωση του εισοδήματος, η πάταξη της αισχροκέρδειας και ο έλεγχος της αγοράς είναι τα τρία όπλα της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Επίσης αναφέρθηκε στην τιμή του λαδιού για την οποία επανέλαβε αυτό που δήλωσε χθες από την Βουλή κατά την διάρκεια της ψήφισης της τροπολογίας για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, πως εάν μπει διατίμηση σε αυτή, τότε θα εξαχθεί σε άλλες χώρες.

Όπως ανέφερε το 2021 και το 2022 ο πληθωρισμός έφερε αύξηση τιμών στα προϊόντα, ενώ πλέον – που παρατηρείται αποκλιμάκωση στους συντελεστές κόστους στα προϊόντα – δημιουργούνται φαινόμενα πληθωρισμού της απληστίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, για να έχουμε μείωση τιμών έχουμε προχωρήσει σε δύο μέτρα. Το πρώτο αφορά τον έλεγχο του περιθώριου κέρδους. Θα επιβάλλονται πολλά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να τηρούν το νόμο. Δεύτερον, θέλουμε οι εταιρείες να μειώσουν τις τιμές στο ράφι», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Αύγουστο επιβλήθηκαν 3 εκατ. ευρώ πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ τόνισε πως το υπουργείο ποντάρει στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών για να μειωθούν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Με πληροφορίες του mega


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE