Σκιάθος| 79χρονος εκσφενδονίστηκε από τουρμπίνα αεροσκάφους

Share on:

Μεγάλη περιπέτεια για τον 79χρονο περιπατητή, ο οποίος βρισκόταν στον εξωτερικό περιφραγμένο χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου, ακριβώς την ώρα που εκσφενδονίστηκε από τη δύναμη των αερίων τουρμπίνων αεροσκάφους και έπεσε στο έδαφος.
Ο 79χρονος που δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι μόνιμος κάτοικος ή τουρίστας στο νησί, είχε βγει για περίπατο. Κινούνταν στον δρόμο, δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου. Είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, εκτίμησε όμως ότι θα προλάβαινε να περάσει από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, ωστόσο, δεν πρόλαβε. Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Είναι καλά στην υγεία του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι της Κυριακής και ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος φέρει επιφανειακά τραύματα και ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και σε κατάσταση σοκ με αυτό που συνέβη.

Αφού υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν τραυματίστηκε, πήρε εξιτήριο.

Παρά τις πινακίδες, καθημερινά ατυχήματα

Η πολύ μικρή απόσταση που χωρίζει τον αεροδιάδρομο από τη θάλασσα, το γεγονός ότι τα αεροπλάνα αναγκάζονται να περάσουν πολύ κοντά από τον επαρχιακό δρόμο για να προσγειωθούν, αυξάνει αυτόν τον κίνδυνο για ατυχήματα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο σε ολόκληρη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο. «Κίνδυνος. Σας παρακαλώ αποφύγετε τις ριπές του αεροπλάνου».

Επιχειρηματίες του νησιού αναφέρουν ότι τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά στο νησί. «Αγνοούν συστηματικά τις πινακίδες για να βγάλουν φωτογραφίες, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν», λένε για τα ατυχήματα που σημειώνονται και που άλλες φορές είναι ασήμαντα, άλλες φορές σοβαρά, όπως τον Αύγουστο του 2019 όταν ένα 12χρονο αγοράκι είχε τραυματιστεί σοβαρά.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE