Σκέρτσος | Με φωτογραφία του αδικοχαμένου αδερφού του στη Βουλή – “Με προσβάλλει να με κατηγορούν για συγκάλυψη”

Share on:

Για το πόσο κατανοεί τον πόνο της απώλειας συγγενούς σε νεαρή ηλικία μίλησε κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας για ένα προσωπικό του βίωμα.
Ο Άκης Σκέρτσος προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση από το βήμα της Βουλής, δείχνοντας μία φωτογραφία από το παρελθόν, με τη μητέρα του και τον αδικοχαμένο αδερφό του, που έχασε σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι είναι σκοπός της ζωής του να μην υπάρχουν τέτοια δυστυχήματα, καθώς ο ίδιος έζησε το δράμα στη ζωή του.

Με προσβάλλει να με κατηγορούν για συγκάλυψη

Όπως τόνισε τον προσβάλλει να τον κατηγορούν για συγκάλυψη. «Όλοι νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς μέσα στο τρένο. Οι δικοί μας άνθρωποι, τα παιδιά μας», είπε και τόνισε πως καταλαβαίνει «τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τα αδέρφια τους, τους συγγενείς σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

«Θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να ισχυρίζεται κάποιος πως κάποιοι είναι περισσότερο ή λιγότερο άνθρωποι, και δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο. Υπάρχουν άνθρωποι με βιώματα αντίστοιχα με τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων» σημείωσε.

«Δεν είμαστε τέρατα ασυνειδησίας και αναισθησίας. Είναι άδικο και προσβλητικό» δήλωσε.

Στα πυρά της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης απάντησε: «Δεν αποδέχομαι την υπόνοια της συγκάλυψης, καθώς στα πρόσωπα των θυμάτων των Τεμπών βλέπουμε τους συγγενείς μας. Το δυστύχημα αυτό έχει δημιουργήσει ένα τραύμα συλλογικό και ατομικό που θα ακολουθούμε όλοι σε όλη μας τη ζωή».

«Η μνήμη παλεύει με τη λήθη, η αλήθεια με το ψέμα, το κράτος δικαίου με τα λαϊκά δικαστήρια και η δημοκρατία με τις θεωρίες συνωμοσίας», συνέχισε.


Όταν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία, το έγκλημα νομοτελειακά θα επαναληφθεί

«Όλοι νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μέσα στο τρένο και τα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να ξεχάσουμε, ούτε και να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Αν δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων τότε νομοτελειακά θα έχουμε τέτοιο δυστύχημα. Είναι ηθικό μας χρέος απέναντι στους νεκρους και τις οικογένειές τους». Επεσήμανε ότι «όταν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία τότε νομοτελειακά μπορεί να επαναληφθεί αυτό το έγκλημα» συμπλήρωσε και εξήγησε πως η κυβέρνηση «ποτέ δεν μίλησε μόνο για ευθύνες του σταθμάρχη, μιλάμε για συστημικές παθογένειες που πρέπει όλες να διερευνηθούν».

Πηγή: skai


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE