Σήμερα, Κυριακή | Άρης – Ολυμπιακός για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο | Το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Share on:

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αποκτάει ιδιαίτερη σημασία, καθότι η Ελλάδα θα έχει τέσσερις κι όχι πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια την τρέχουσα σεζόν

Έστω κι αν ακόμα είναι νωρίς, στην Θεσσαλονίκη μπορεί και να παίζει ολόκληρη η Ευρώπη, τόσο για τον Άρη, όσο και τον Ολυμπιακό, στο μεταξύ τους ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης απέχει πέντε βαθμούς από τον 4ο στην βαθμολογία Ολυμπιακό κι αν τον κερδίσει, μειώνει στους δυο και στην συνέχεια μπορεί και να τον προσπεράσει. Αν νικήσει ο Ολυμπιακός, τότε αποσπάται κατά οκτώ βαθμούς και μάλλον ξεκαθαρίζει το τοπίο. Το ζητούμενο την ποδοσφαιρική σεζόν που διανύουμε είναι πως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι τέσσερα κι όχι πέντε όπως την περασμένη σεζόν.

Τόσο ο Άρης όσο και ο Ολυμπιακός προέρχονται από εξαντλητική διαδικασία των πέναλτι στα ματς κυπέλλου που έδωσαν την περασμένη Τετάρτη. Άρης απέκλεισε την ΑΕΚ 4-2 στα πέναλτι την ΑΕΚ (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), ενώ ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό επίσης στα πέναλτι, 6-7 (0-0 το παιχνίδια και η παράταση). Επίσης για το σημαντικό παιχνίδι στο Χαριλάου έχει την σημασία του ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης του Άρη έπαψε να ανήκει στον στενό κύκλο των φίλων του Βαγγέλη Μαρινάκη και πήγε στους «απέναντι» της «εξυγίανσης».

Θα το σφυρίξει ο Δανός Μόρτεν Κρογκ από την Α’ κατηγορία της UEFA. Πρόσφατα σφύριξε και το Γιούνγκ Μπόλις – Μαντσεστερ Σίτι 1-3 και Λίβερπουλ Σεν Ζιλουάζ. Είναι έμπειρος και δεν έχει ακουστεί κάτι γι αυτόν.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ θα πάει στο «Πνθεσσαλικό» να παίξει με τον Βόλο, τον οποίο νίκησε 2-0 πριν από 15 ημέρες στον επαναληπτικό του κυπέλλου, έχει καλή παράδοση. Ο Παναθηναϊκός, που ισοβαθμεί στην κορυφή με τον δικέφαλο του βορρά θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης. Θα είναι το τέταρτο ματς του Τερίμ στον πάγκο των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός είναι κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό, αλλά και ανεβασμένος ψυχολογικά.

Το πλήρες πρόγραμμα Σάββατο: Λαμία – Κηφισιά 4-1 (Σιμόν 23, Μαρτίνεθ 37, Καρλίτος 56, Μάισι 87), ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός 0-2 (Μπετανκόρ 11, 16), ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0 (Φελίπε 28 πεν.). Σήμερα, Κυριακή: Βόλος – ΠΑΟΚ (16:00 Cosmote TV), Ατρόμητος – ΑΕΚ (17:30 NOVA), Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ. (19:30 Cosmote TV), Άρης – Ολυμπιακός (20:30 NOVA)

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(18 αγ.)

Παναθηναϊκός 41

ΠΑΟΚ 41

ΑΕΚ 39

Ολυμπιακός 35

Άρης 30

Αστέρας Τρ. 26

Ατρόμητος 23

Λαμία (19) 24

Πανσερραϊκός (19) 21

ΟΦΗ (19) 20

Παναιτωλικός (19) 14

Βόλος 14

ΠΑΣ Γιάννινα (19) 12

Κηφισιά (19) 12

ΠΗΓΗ: political.gr

 

 

 

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE