Σήμερα η προσφυγή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά της Έλενας Ακρίτα –

Share on:

Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη της Μαρέβας Γραμπόφσκι σε βάρος της Έλενας Άκριτα σήμερα, κλείνει- προς το παρόν- ένας πρώτος κύκλος πολιτικής έντασης που ξεκίνησε από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” για την αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη, έφτασε μέχρι την παραίτηση των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και την δημοσιοποίηση sms -που διαψεύστηκαν- που φέρεται ότι εστάλησαν από τη σύζυγο του πρωθυπουργού προς τον εκδότη της εφημερίδας.

Οι αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα με ευθεία στόχευση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρήθηκε χτύπημα “κάτω από τη ζώνη” με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντά ως σύζυγος και όχι με την πολιτειακή του ιδιότητα. Θα σταθώ στο πλευρό της στο δικαστήριο και θα καταθέσω ως μάρτυρας, είπε με δύο λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία ανάρτηση σε έντονο συναισθηματικό τόνο, που κατά πληροφορίες αποφάσισε να γράψει και να δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες

Η εμπλοκή των προσώπων της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιπαράθεση που φουντώνει έντονα τις τελευταίες ημέρες ενόψει και των ευρωεκλογών, χτυπάει καμπανάκια στο Μέγαρο Μαξίμου, στελέχη του οποίου εκτιμούν ότι η τοξικότητα θα συνοδεύσει την πολιτική ζωή του τόπου για αρκετό καιρό ακόμη. Την ίδια ατζέντα – όπως λένε κυβερνητικά στελέχη- είχε χρησιμοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και στις εθνικές εκλογές του 2023, γιατί δεν είχε σχέδιο και όραμα για την χώρα και τώρα επαναλαμβάνει παρόμοια τακτική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοδεία του χθες στα Καλάβρυτα: “φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην πόλωση, την τοξικότητα, μόνο στην εργαλειοποίηση μίας ανθρώπινης τραγωδίας..

Μην έχοντας τίποτα να σας πουν και να προτάξουν μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα αχρείαστης έντασης”, είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν εκ νέου ένα ηχηρό μήνυμα στις ευρωεκλογές, οι οποίες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν εθνική κάλπη: “ότι η χώρα έχει κυβέρνηση σταθερή, με ισχυρή νομιμοποίηση, που πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της”.

“Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί”

Η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νεότερη ανάρτηση της, υποστηρίζοντας ότι δεν θα κάνει το χατίρι του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκτραπεί η συζήτηση από το σημαντικό, που δεν είναι άλλο από την υπόθεση των Τεμπών, θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων:

-Στο Βήμα και στην Εστία θα κάνετε μήνυση;

-Ζήτησα αμέσως την άρση της ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα τη ζητήσει;

-Αφού το θέμα είναι “οικογενειακό” και όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφείο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη;

Αν και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να κρατούν διακριτικές αποστάσεις από όσα ανέφερε στην πρώτη της ανάρτηση σε βάρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι η Έλενα Ακρίτα, ο Στέφανος Κασσελάκης στήριξε τη βουλευτή, συσχετίζοντας το θέμα με την υπόθεση των Τεμπών.

“Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη. Δηλαδή εκεί που δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης πρωθυπουργός”.Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες με μάρτυρα τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: thetoc.gt


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE