Σε υψηλό άνω των 2 ετών το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Share on:

Βελτιωμένο για έκτο συνεχόμενο μήνα ήταν τον Απρίλιο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, ενώ παρόλο που η Γερμανία παραμένει σε σχετικά δυσμενή θέση, έδειξε «σημάδια οικονομικής ζωής» όπως υπογραμμίζεται σε έκθεση που επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις -5,9 μονάδες τον Απρίλιο από -10,5 τον Μάρτιο, σε υψηλό από τον Φεβρουάριο του 2022, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη για -8,5 σε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών. «Θα υπάρξει επιτέλους μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη; Τουλάχιστον η άνοδος τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζεται. Τα οικονομικά σήματα σταθεροποιούνται» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ενώ οι προσδοκίες για τη Γερμανία είχαν βελτιωθεί επίσης σε υψηλό 26 μηνών, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «παραμένει το σχετικά πιο προβληματικό παιδί μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών χωρών». Για την Ευρωζώνη, ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στις 5 μονάδες τον Απρίλιο από -2,3 μονάδες τον Μάρτιο, στον έβδομο συνεχή μήνα ανόδου και στην υψηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2022. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε επίσης στο -16,3 τον Απρίλιο από -18,5 τον προηγούμενο μήνα, στην έκτη σερί μηνιαία αύξηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE