Αυστραλία | Έκθεση αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό

Share on:

Από τις 23 Απριλίου έως και τις 14 Αυγούστου θα λειτουργήσει η έκθεση «Ανοικτοί Ορίζοντες. Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές» στο μουσείο της Μελβούρνης υπό την αιγίδα Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο της Μελβούρνης. Μέσα από 44 εμβληματικά έργα τέχνης ο επισκέπτης ταξιδεύει και περιηγείται σε έναν κόσμο με κυρίαρχο το ελληνικό ιδεώδες.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της έκθεσης: ««Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Ελληνες ταξιδεύουν σε κάθε άκρη του κόσμου ακολουθώντας και εξερευνώντας τους ανοιχτούς ορίζοντες των θαλασσών. Τα στοιχεία που έφεραν, όπου κι αν έφτασαν, είναι ο κοσμοπολιτισμός και η εξωστρέφεια, μαζί με τη δυνατότητα της προσαρμογής, της δημιουργικής αξιοποίησης των ξένων επιρροών. Αυτά τα αναπόσπαστα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, φέρουν οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο, φέρουν και οι Ελληνες της Αυστραλίας».

Σημειώνονται αξιόλογες προσπάθειες για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε μία από τις πολυπληθέστερες και σημαντικότερες κοινότητες σε παγκόσμια βάση.

Με πληροφορίες από Huffington Post.gr

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE