Σε 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 οδηγεί η έξαρση των κρουσμάτων| Η εισήγηση της Επιτροπής

Share on:

Στην εισήγηση να εμβολιασθούν με την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών που το επιθυμούν προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε όσοι πολίτες άνω των 30 ετών το επιθυμούν, να κλείσουν ραντεβού για τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση, αλλά απλά σύσταση.

Στο πλαίσιο αυτό ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρει πως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν προαιρετικά την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και οι πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, μετά από συνεννόηση με το γιατρό τους.

Στελέχη του Υπουργείου αξιολογούν τα εμβόλια ως το απόλυτο μέτρο της πρώτης γραμμής για τον περιορισμό των επιπτώσεων του νέου επιδημικού κύματος, ωστόσο οι επιστήμονες θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις συνεκτιμώντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα, όπως οφείλουν.

Παράλληλα, η Επιτροπή επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τέταρτη δόση όσων είναι πάνω από 60 ετών.

Καλπάζει η Πανδημία

Ήδη από εχθές ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 10.528 νέα κρούσματα, και 1.631 επαναμολύνσεις κορωνοϊού, διαγνώσεις που κατά τους ειδικούς δεν ανταποκρίνονται στον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα καθώς δεν γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση και έλεγχος όπως το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, η Κρήτη, τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καταγράφουν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως και η Αττική, με τα χαρακτηριστικά τους όμως να είναι διαφορετικά. Στη νησιωτική χώρα η επιδημική έξαρση αποδίδεται κυρίως στον τουρισμό, και αφορούν κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, κάτω των 30 χρόνων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ενισχυμένη ανοσία του πληθυσμού έχει αποτρέψει τα σοβαρά περιστατικά και τις νοσηλείες λόγω covid στα νοσοκομεία. Βεβαίως, η χαλάρωση της συμπεριφοράς όλων ακόμη και στα βασικά μέτρα υγιεινής και η κινητικότητα του πληθυσμού, εσωτερικών και εξωτερικών επισκεπτών, αναμένεται να διατηρήσει υψηλά τα κρούσματα.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE