Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην Κωνσταντινούπολη – Αύξηση 8,1% στις τουριστικές αφίξεις

Share on:

Η Κωνσταντινούπολη τους πρώτους δύο μήνες του 2024, προσέλκυσε περίπου 2,5 εκατομμύρια ξένους τουρίστες.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών στην πόλη, η οποία είναι το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Τουρκίας, αυξήθηκαν κατά 8,1% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα, μόνο τον Φεβρουάριο, η πόλη προσέλκυσε περίπου 1,3 εκάτ. διεθνείς επισκέπτες, γεγονός που σηματοδοτεί μια ισχυρή αύξηση 19,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Η Κωνσταντινούπολη αντιπροσώπευε το 56% των τουριστικών αφίξεων στην Τουρκία τον περασμένο μήνα, όταν η χώρα φιλοξένησε 2,3 εκατ. επισκέπτες.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν οι Ρώσοι υπήκοοι για τον Φεβρουάριο, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά Γερμανοί, Ιρανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Σαουδάραβες κι Αμερικανοί.

Οι αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 19,17% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 και έφτασαν τα 1,3 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο.

Κύριο σημείο εισόδου τους, ήταν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αντιπροσωπεύει το 70% του συνόλου των αεροπορικών αφίξεων. Σημειώνεται ότι, αύξηση παρουσίασαν και οι αφίξεις μέσω θαλάσσης, κατά 11,19% σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Τουρκία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα υποδεχθεί 60 εκάτ. επισκέπτες, που θα τής αποφέρουν 60 δισ. δολαρίων, ενώ την περσινή χρονιά τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν σε 54,3 δισ. δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE