Qatar Gate| Εμβάσματα χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμό της κόρης του Παντσέρι

Share on:

Με την συμμετοχή του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, στο σκάνδαλο που «μαστίζει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Qatar Gate, θίγει με νεότερο άρθρο της η ιταλική «La Repubblica». Όπως αναφέρει το ιταλικό μέσο ενημέρωσης σε λογαριασμό της κόρης του Ιταλού Ευρωβουλευτή βρέθηκαν εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία προήλθαν από ΜΚΟ. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα βασίστηκε σε έρευνα που έκανε το δικαστήριο του Μιλάνου, το οποίο και διαπίστωσε ότι δύο ΜΚΟ, η No Peace Without Justice και Human Rights Association, ήταν οι οργανώσεις που είχαν διοχετεύσει ποσά στο τραπεζικό λογαριασμό της Σίλβια Παντσέρι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρών», ποσό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη και φέρεται να γίνονταν τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν σε μηνιαία βάση. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εμπλέκονται και στην έρευνα των Αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του Qatar Gate, της υπόθεσης λόμπινγκ για την οποία κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή και η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Ο επικεφαλής της No Peace Without Justice, ο Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατά την διάρκεια ανάκρισής του. Η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες: περιορίσθηκε στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE